Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hızlı Çalışıyorlar…

Hatay Barosu, 3 yıl

Hatay Barosu, 3 yıl önce “Hayvan Hakları Komisyonu” oluşturdu.

Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nun, iki ay içinde, ilimizin iki ilçesindeki hayvan barınaklarına yaptığı inceleme ziyaretleri ve sonrasıyla ilgili planlamasının, ilimizdeki hayvan hakları ihlallerinin minimize edilmesini sağlayacağı savunuldu. Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri; Av. Sinem Deniz ile Av. Cuma Yurtal, Av. Ali Yüzügülen, Av. Merve Konak ile Stajyer Av. Mahmut Tok, bundan 40 gün önce Samandağ’a gitti ve ilçedeki hayvan barınağında inceleme ziyaretinde bulundu. Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sinem Deniz ve Komisyon üyeleri, Samandağ’da ayrıca İlçe Kaymakamı Murat Kütük’ü de ziyaret etti, bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, hayvan hakları ile ilgili Samandağ’da yapılması düşünülen projeler üzerinde duruldu. Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu başkan ve üyelerinin Kaymakam ile görüşmesinde, Samandağ ilçesinde son birkaç yıldır, özelikle Deniz ile Çevlik’te, gece saatlerinde başıboş köpeklerden kaynaklı şikayetlerin artması konuları da masaya yatırılırken, Komisyon üyeleri, bundan 2-3 yıl önce Çevlik’te benzer bir olumsuzluk yaşandığını ve Çevlik’te karantina ilan edilmesini örnek gösterdi.

-ADLİYEDE KEDİ EVİ-
Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, yeni üstlendiği görevde ilk olarak, Antakya Adliyesi’ndeki kedilere kış şartlarına uygun bir ortam yaratabilmek için bir Kedi Evi yaptırdı.
Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ayrıca, son zamanlarda Hatay’ın birçok ilçesinde, hayvanların yaşam haklarına yönelik artan şiddet olaylarının ardından, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu ile Hatay Doğa ve Yaşam Derneği’yle ortak basın açıklamasında bulundu.
Hatay Barosu bünyesindeki Hayvan Hakları Komisyonu, eski Başkan Av. Ekrem Dönmez döneminde, 2019 yılında kurulmuştu. Üç yıl önceki toplantıda, Hayvan Hakları Komisyon Başkanlığı’na Av. Sinem Deniz, Hayvan Hakları Komisyon Başkan Yardımcılığı’na da Av. Selçuk Bozkaya getirilmişti. -Cemil Yıldız-