Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizmette Yetki Karmaşası

Saraykent Mahallesi’nde çöken yolun

Saraykent Mahallesi’nde çöken yolun onarımını, ne Antakya Belediyesi ne de Hatay Büyükşehir Belediyesi üstlendi, sorumluluğu birbirlerine attı!

Hatay’ın, büyükşehir statüsü almasından sonra bazı bölgelerde yaşanan yetki karmaşası hizmetleri aksatırken, vatandaşı da mağdur ediyor. Yaşanan yetki karmaşası dahilinde, Antakya-Saraykent Mahallesi 324. Sokak’ta çöken yolun onarım ve bakımını ne Antakya Belediyesi ne de Hatay Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Dere kenarında yaklaşık bir yıldır çöken yol, çirkin bir görüntü oluştururken, tehlike arz etmeye de devam ediyor.
Antakya Belediyesi, anılan yer ile ilgili açıklamasında, derenin kenarında yol olmadığını bildirdi, derenin, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen ıslah edilip istinat duvarı yapılması gerekliliğini ifade etti, sorumluluğu da Büyükşehir Belediyesi’ne attı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ise konu ile ilgili açıklamasında, imar planını kaynak göstererek, derenin, park alanı içerisinde olduğunu ve bu nedenle de Antakya Belediyesi mülkiyetinde olduğunu bildirdi. Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, “Ayrıca çöken yolun, yine imar planında görüldüğü gibi genişliği 12 metre olup, aynı şekilde Antakya Belediyesi sınırlarındadır. Hem yol hem de mevcut dere, Antakya Belediyesi sorumluluğunda olduğundan, tarafımızca herhangi bir çalışma yapılamamaktadır” denildi ve oradaki yetkinin Antakya Belediyesi’nde olduğunu savundu.
Sonuçta, yetki karmaşası dolayısıyla, vatandaşı mağdur eden bir sorun giderilemiyor ve bir bölgeye hizmet götürülemiyor. Vatandaş, akıl sınırlarını zorlayan bu karmaşanın bir an önce sonlandırılmasını ve mağduriyetin giderilmesini istiyor. -Mehmet ÖZGÜN-