HMKÜ’de veterinerliğin 184. Yılı kullandı

Hatay MKÜ’ye bağlı Veteriner Fakültesinde Türkiye’de veteriner hekimliği eğitiminin 184. yıl dönümü kutlamaları yapıldı, bu kapsamda, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik beyaz önlük giydirme töreni da düzenlendi.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Peker, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkan Vekili Sait Alkan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, veteriner hekimliğin insan, hayvan ve çevre sağlığını bir bütün olarak ele alan, büyük sorumluluk ve özveri gerektiren köklü bir meslek olduğunu ifade etti. Üniversite ve Veteriner Fakülte’sinin deprem gibi zorlu süreçlere rağmen güçlü bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çerçi, eğitim kalitesinden ödün verilmeden geleceğin veteriner hekimlerinin yetiştirilmesine devam edildiğini vurguladı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Peker ise konuşmasında, insan, hayvan ve çevre sağlığının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirterek tek sağlık yaklaşımının önemine dikkat çekti.

Prof.Dr.PEKER; konuşmasında Yapay zekâ ve teknolojik gelişmelerin veteriner hekimliği alanında önemli katkılar sağlayabileceğini ancak bu gelişmelerin hekimin mesleki tecrübesinin, vicdanının ve merhametinin yerini alamayacağını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi. Meslek hayatlarının önemli dönüm noktalarından birini yaşayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliği yolunda ilk adımlarını atmış oldu

Mobil sürümden çık