Hollanda’da pistler alev alacak

Formula 1 Dünya Şampiyonası, sezonun 15. yarışı olan Hollanda Grand Prix’si ile hız kesmeden devam ediyor. Bu yılki heyecan verici yarış, Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasında yer alan 4,2 kilometrelik pistte gerçekleştirilecek. Hollanda Grand Prix’si 72 tur üzerinden yapılacak. Sıralama turları 24 Ağustos Cumartesi günü, yarış ise 25 Ağustos Pazar günü TSİ 16.00’da başlayacak. Bu […]

Formula 1 Dünya Şampiyonası, sezonun 15. yarışı olan Hollanda Grand Prix’si ile hız kesmeden devam ediyor. Bu yılki heyecan verici yarış, Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasında yer alan 4,2 kilometrelik pistte gerçekleştirilecek. Hollanda Grand Prix’si 72 tur üzerinden yapılacak. Sıralama turları 24 Ağustos Cumartesi günü, yarış ise 25 Ağustos Pazar günü TSİ 16.00’da başlayacak.

Bu sezon Formula 1’de Max Verstappen, 7 kez pole pozisyonuna çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Lewis Hamilton ise 2 kez birinci olarak podyumda yer aldı. Diğer birinci gelen isimler arasında George Russell, Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclerc ve Oscar Piastri bulunuyor.

Pilotlar klasmanında Max Verstappen, 277 puanla lider konumda. Onu sırasıyla Lando Norris (199 puan), Charles Leclerc (177 puan), Oscar Piastri (167 puan) ve Carlos Sainz (162 puan) takip ediyor.

Takımlar klasmanında ise Red Bull, 408 puanla birinci sırada. McLaren, 366 puanla ikinci, Ferrari ise 345 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Mercedes, 266 puanla dördüncü, Aston Martin ise 73 puanla beşinci sırada yer alıyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version