Hrant Dink ödülü kadın hakları savunucularına verildi

Bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de düzenlenen törenle Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerine takdim edildi. 2009 yılından bu yana verilen ödül, biri Türkiye’den biri ise Türkiye dışından olmak üzere iki kişi ya da kuruma veriliyor. Bu yılın ödülleri, kadın hakları mücadelesi veren kişi ve kuruluşlara verildi. Türkiye’den Mor Çatı Kadın Sığınağı […]

Bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de düzenlenen törenle Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerine takdim edildi. 2009 yılından bu yana verilen ödül, biri Türkiye’den biri ise Türkiye dışından olmak üzere iki kişi ya da kuruma veriliyor. Bu yılın ödülleri, kadın hakları mücadelesi veren kişi ve kuruluşlara verildi.

Türkiye’den Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ödülün sahibi olurken, Sierra Leone’den kadın hakları aktivisti Rugiatu Neneh Turay ise uluslararası alanda ödüle layık görüldü.

Ödül jürisinde Açık Radyo, CAJAR, Aslı Bâli, Fatmagül Berktay, Wolfgang Kaleck, Reşat Kasaba, Ara Ghazarian, Cem Mansur, Zeynep Oral, Tilbe Saran ve Rakel Dink gibi önemli isimler yer aldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Rakel Dink, tüm dünyada şiddetin giderek arttığına vurgu yaparak, barış ve adalet mücadelesinin önemini vurguladı.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, insan hakları, barış ve adalet için çalışan, ayrımcılık, ırkçılık ve şiddet karşıtı mücadele veren kişi ve kurumlara, bu yolda ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da ödül komitesi, yıl içinde yaptığı araştırmalar sonucu belirlenen ve Hrant Dink Ödülü ilkelerine uygun faaliyet gösteren kişi, kurum ve örgütleri “ışıklar” adı altında kamuoyuna tanıttı. – Yusuf Cemil Karaçay-

 

Exit mobile version