Hükümet depremle ilgili yalan söylüyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay ziyareti esnasında FOX TV ekranlarında Çalar Saat programına konuk oldu. Baş, programda iktidarın depremle ilgili yalan söylediğini belirterek, “Devlete, devleti yönetenlere karşı bir güven kalmadığı için o kaygı yeniden oluşmuş durumda” dedi. Baş, iktidarın depremle ilgili pek çok konuda yalan söylediğini ve geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir […]

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay ziyareti esnasında FOX TV ekranlarında Çalar Saat programına konuk oldu. Baş, programda iktidarın depremle ilgili yalan söylediğini belirterek, “Devlete, devleti yönetenlere karşı bir güven kalmadığı için o kaygı yeniden oluşmuş durumda” dedi.

Baş, iktidarın depremle ilgili pek çok konuda yalan söylediğini ve geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum’un “Depremde can kaybı 130 bin” açıklamasına da değinerek, “İktidar bugüne kadar depremle ilgili pek çok yalan söyledi. Daha sonradan tevil etmeye çalışsalar da Murat Kurum’un söylediği şeyin bir gerçeğe işaret ettiğini Hatay’da yaşayan bütün yurttaşlar düşünüyorlar” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş, iktidarın depremle ilgili yalan söylemesinin, halkta deprem korkusunu yeniden tetiklediğini belirterek, “İktidar, depremle ilgili yalan söylemeyi bir an önce bırakmalıdır. Halkın güvenini kazanmak için, deprem tehlikesine karşı gerekli önlemleri almalıdır” dedi. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version