Hükümetten Çiftçilere Büyük Müjde

Hükümet, çiftçilerin enerji tüketiminde %30’luk bir indirim uygulayacağını duyurdu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar başkanlığındaki çiftçi heyetinin, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında bu karara varıldığı belirtildi. Çiftçiler, 1 Mayıs – 1 Aralık 2024 tarihleri arasında, yani 7 ay boyunca enerjiyi %30 düşük ücretle kullanabilecekler. Bu indirim, tarımsal üretimde […]

Hükümet, çiftçilerin enerji tüketiminde %30’luk bir indirim uygulayacağını duyurdu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar başkanlığındaki çiftçi heyetinin, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında bu karara varıldığı belirtildi.

Çiftçiler, 1 Mayıs – 1 Aralık 2024 tarihleri arasında, yani 7 ay boyunca enerjiyi %30 düşük ücretle kullanabilecekler. Bu indirim, tarımsal üretimde maliyetlerin düşürülmesi ve çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla hayata geçirildi.

Tarım Sektörüne Destek

Bu karar, tarım sektörüne önemli bir destek olarak değerlendiriliyor. Enerji maliyetlerinin düşürülmesiyle birlikte çiftçilerin üretim maliyetlerinin azalması ve tarımsal verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçiler adına yaptığı açıklamada, “Bu karar, çiftçilerimizin üzerindeki enerji maliyeti yükünü önemli ölçüde hafifletecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çiftçilerimize verdiği bu destek için teşekkür ediyoruz,” dedi.

Çiftçilerden Memnuniyet

Çiftçiler, hükümetin bu desteğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, enerji indiriminin tarımsal üretime olumlu yansıyacağını ifade ettiler. Bu indirim, çiftçilerin üretim kapasitelerini artırmalarına ve daha rekabetçi bir tarım sektörü oluşturmalarına katkı sağlayacak.

Hükümetin aldığı bu karar, tarım sektörünün güçlendirilmesine yönelik atılan önemli bir adım olarak görülüyor ve çiftçilerin ekonomik sürdürülebilirliğine büyük katkı sağlayacak. – Mehmet Durmaz-

 

Exit mobile version