Hatay’da Yeniden İnşa Süreci Devam Ediyor
Hatay’ın Samandağ ilçesi, 6 Şubat depremi sonrası yeniden yapılanma sürecinin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“Samandağ’ı Hep Birlikte Ayağa Kaldıracağız”
Hüseyin Yayman, AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Ahmet Toysal ve teşkilat üyeleriyle bir araya gelerek bölgedeki çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini vurgulayan Yayman, şu ifadeleri kullandı:
“Samandağ İlçe Başkanımız Ahmet Toysal ve kıymetli teşkilatımızla istişare ve değerlendirme toplantımızı yaptık. Yaralarımızı beraber sarıp şehrimizi birlikte ayağa kaldıracağız.”
11 Bin TOKİ Konutu Yapılıyor
Depremin ardından büyük bir dönüşüm sürecine giren Hatay’da, TOKİ tarafından yürütülen konut projeleri hızla devam ediyor. Yayman, Samandağ’da toplam 11 bin TOKİ konutu inşa edildiğini belirterek, projelerin tamamlanmasıyla birlikte depremzedelerin modern ve güvenli konutlara kavuşacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum’a Teşekkür
Yayman, Hatay’ın yeniden inşası sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un büyük destek verdiğini belirtti. Açıklamasında, “Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için sonsuz destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
Hatay’da Yeniden Yapılanma Çalışmaları Sürüyor
Bölgedeki yeniden yapılanma sürecinin sadece konut projeleriyle sınırlı kalmadığını belirten yetkililer, altyapı, eğitim ve sağlık hizmetlerinin de hızla iyileştirildiğini vurguluyor. Samandağ’da yürütülen bu projeler, depremden etkilenen vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.
Hatay genelinde süren çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin daha dirençli bir şehirleşme modeline kavuşması planlanıyor.