Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüzmeli, Büyükçat’ta konuştu:

Damla Damla Büyüyoruz… DEVA

Damla Damla Büyüyoruz…

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, ilçeye bağlı Büyükçat Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bölge halkının sorularını yanıtlayan Hüzmeli, Hatay, Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut sistemin sorunlarından bahseden Hüzmeli, DEVA Partisi’nin projeleri ile sorunlara getirdiği etkili çözümleri de ifade ettiği toplantıda yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Biz, görevimizi yerine getiririz. Gerisi halkımızın takdiridir. Her millet, nasıl yönetilmeyi hak ediyorsa, o yöneticiler tarafından yönetilir.

Başkanlık Sistemi, tehlikeli bir sistem. 6’lı Masa da bu yüzden kuruldu. 6’lı Masa’yı ilk kuran ve toparlayan da Ali Babacan’dır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi istiyoruz. Ama çok seslilik de istiyoruz. Umuyorum ki gelecek aday, Başkanlık Sistemi’ni kaldırarak parlamenter sisteme güçlü girişi sağlayacaktır.

Ülkenin topyekûn modernize edilmesi gerekiyor ve Avrupalı devletlerin seviyesine getirilmesi… İstişarenin olmadığı yerde hata olur. Bunun sonucunda da sorunlar büyür. Bunun sonucunda, Genel Başkanımız AK Parti’den ayrılarak DEVA Partisi’ni kurdu. Ardından internette bir anket yapıldı ve halka, ‘alternatif bir partiye ihtiyaç var mı’ diye soruldu. Bunun akabinde bu parti kuruldu.

Biz, eski siyasilerin de olduğu bir yapı kurduk. Amacımız, bu isimlere makam vermek değil, insanları birleştiren bir yapı kurmak. Atatürk ilkelerini temel alan hak ve hürriyetlerin sağlandığı bir yapı kurmayı hedefledik. Vatandaşlarımızın da desteği ile damla damla büyüyoruz.”

12 EYLEM PLANI YAPTIK

DEVA’nın Defne İlçe Başkanı Nidal Hüzmeli, Büyükçat’taki halkla buluşmasında şöyle devam etti:

“Biz, 2 yıllık süreçte 12 adet eylem planı yaptık. Ancak vaatlerimiz, bilime dayalı projelerdir. Bu anlamda ilk düzenlediğimiz plan, yargıdır. Ülkede, hukuk teminatının sağlanması gerekiyor. Hukuk yoksa, istikrar ve üretim de olmaz. Bir diğer eylem planımız da sağlıktır. Sağlık, ücretsiz deniyor, ama ilaçtan muayeneye kadar çok sayıda kaleme para veriyoruz. Yıllarca SGK ödüyoruz. Ama 65’ten sonra emekli olabiliyoruz.

Siyaset, şeffaf yapılmalı. Bizim 360 günlük eylem planımız var. Ben, sizden oy istemeye değil, bilinçlenerek sandığa gitmenizi istemek için geldim. Vereceğiniz oy nelere sebep olacak, bunu bilerek sandığa gidelim!” -Haber/Cemil Yıldız-