Huzur, Sağlık, Mutluluk…

      Bu akşam saatler 24’ü gösterdiğinde, 2021 yılı gidecek ve 2022 yılı gelecek.       Geride bırakacağımız yılın bizde olumlu olarak iz bırakacağı hiçbir şeyi bulunmamaktadır.       2021 yılı her alanda tam bir olumsuzluklar yumağı olarak yaşanmış ve tamamlanmıştır.       Bu yıl içerisinde tek bir olumlu durumun yaşanmadığını, böyle bir durumla karşı karşıya kalınmadığını üzülerek belirtmek […]

      Bu akşam saatler 24’ü gösterdiğinde, 2021 yılı gidecek ve 2022 yılı gelecek.

      Geride bırakacağımız yılın bizde olumlu olarak iz bırakacağı hiçbir şeyi bulunmamaktadır.

      2021 yılı her alanda tam bir olumsuzluklar yumağı olarak yaşanmış ve tamamlanmıştır.

      Bu yıl içerisinde tek bir olumlu durumun yaşanmadığını, böyle bir durumla karşı karşıya kalınmadığını üzülerek belirtmek istiyoruz.

      Geride bırakacağımız yıl, gerek ekonomi, gerekse siyaset alanlarında tüm olumsuzlukları bünyesinde barındırmış ve bunları bize yaşattıktan sonra da hiçbir çözüm üretmeden, hiçbir olumlu yöne doğru adımlar atılmasını gerektirecek davranışların ortaya çıkmasına fırsat vermeden başını alıp gitmektedir.

      Şöyle bir geriye doğru baktığımızda neler yaşadığımızı, neler gördüğümüzü, nelerle mücadele ettiğimizi kısaca bir özetlemeye çalışalım:

      Tüm dünyayı sarsan coronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde de aynı salgının etkileri fazlasıyla hissedilmiş, yaşanmış ve sorun çözüme ulaşmadan 2021 yılı tamamlanmıştır.

      Yine tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz, ülkemizde fazlasıyla kendini hissettirmiş ve bu nedenle de çektirdiği acılar yaşanmıştır.

      Bir zamanlar üreten ve dışa bağımlı olmayan bir ülke olduğumuz halde, Cumhuriyetin kazanımlarının teker teker elimizden çıkartılması sonucu tüketen bir hale geldiğimiz için, dışa bağımlılığımız giderek daha da artmış ve bunun sonucu olarakta yaşanan ekonomik kriz etkisini daha ağır bir şekilde hissettirmiştir.

      Siyaset alanında ise her şey toz duman. Gelecek hesapları yapılmak suretiyle adımlar atılmak istenmekte, buna göre bir yol haritası çizilmeye kalkışılmaktadır. Böyle olunca da siyaset sahnesindeki çözümsüzlük yumağı daha da karmaşık ve çözülemez bir hale dönüşmüştür.

      Bu nedenle hiç olmazsa kendisine hoş geldin demek istediğimiz 2022 yılında koronavirüs salgın hastalığının etkilerinin kalktığını, yeniden üreten bir ülke olma konumuna geçtiğimizi, Cumhuriyetin teker teker elden çıkarılmış kazanımlarının yeniden elde edilmeye başladığını görmek suretiyle, kin ve nefret duygularından arınmış, mutlu, huzurlu ve umutlu bir yeni yıla girmeyi arzu ediyoruz.

      Bu nedenle yeni yıldan çok şey bekliyoruz.

      Yeni yılın bize huzur, mutluluk, güven, birlik ve beraberlik anlayışı ile sevgi ve saygıyı yeniden hatırlamamız imkânını sağlamasını diliyor ve bekliyoruz.

      Bu nedenlerle 2021 yılına güle güle git cümlesini kullanmak istemiyoruz.

      Zira bu yıl bize bugüne kadar yaşamadığımız tüm olumsuzlukları yaşattı.

      Tüm sıkıntıları çektirdi.

      Tüm mutsuzlukları görmemize neden olacak olayların çıkmasına neden oldu.

      Bu nedenle de 2021 yılına bir an evvel bizi bırak ve güzel günlerin görünmesine engel olacak tutum ve davranışının yeni yılda da yaşanmasına neden olacak olayların temelini atmadan dünyamızdan uzaklaş diyoruz.

      Yine 2022 yılına da, kötü emsal örnek alınamaz özdeyişini hatırlatmak suretiyle, geride bıraktığımız yılı örnek almamasını, aksine bir yol izlenmesini sağlayacak olan olayların yaşanmasına neden verecek tutum ve davranış içerisinde bulunmasını istiyoruz.

      Bu beklentilerle yeni yılın bize huzur, sağlık, mutluluk dolu günler yaşatması dileğiyle 2022 yılına hoş geldin diyoruz…

                                                                                     nabiinal@hotmail.com

Exit mobile version