IBAN’la vergi kaçıranlara büyük ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN kullanarak vergi kaçıran 250 mükellefi tespit etti ve bu mükelleflere toplamda 250 milyon lira ceza kesti. Bakanlık, vergi denetimlerini artırarak kayıt dışı tahsilat yapan mükellefleri hedef aldı. İncelemeler kapsamında, “POS çalışmıyor” diyerek banka hesapları üzerinden tahsilat yapan mükellefler takibe alındı. Vergi müfettişleri, ilk aşamada belirlenen 250 mükellefin banka hesaplarını ve […]

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN kullanarak vergi kaçıran 250 mükellefi tespit etti ve bu mükelleflere toplamda 250 milyon lira ceza kesti. Bakanlık, vergi denetimlerini artırarak kayıt dışı tahsilat yapan mükellefleri hedef aldı.

İncelemeler kapsamında, “POS çalışmıyor” diyerek banka hesapları üzerinden tahsilat yapan mükellefler takibe alındı. Vergi müfettişleri, ilk aşamada belirlenen 250 mükellefin banka hesaplarını ve para hareketlerini inceledi. Yapılan denetimlerde, 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı belirlendi ve bu tutar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası uygulandı.

Ceza kesilen mükellefler arasında, üç büyük ilde şubesi bulunan lüks bir restoran zinciri, değerli taş ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren bir marka, büyük bir yedek parça alım satım işletmesi, düğün ve organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ile gayrimenkul ve araç alım satımı yapan gerçek kişiler bulunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek şu uyarılarda bulundu: “Vergi kaçırmak amacıyla IBAN yerine nakit ödeme talep eden ve fiş-fatura düzenlemeyen mükellefleri takip ediyoruz. Gelen ihbarlara göre incelemeler sürecek, kayıt dışı çalışan ve sistemin dışında olan her mükellefi tespit edeceğiz. Alacaklarınızı vergi dışı bırakacak şekilde IBAN ya da banka hesapları üzerinden tahsilat yapmayın.”

Şimşek, sosyal medya hesabından da “Yaygın ve yoğun denetimlerle vergilemede adaleti sağlamakta kararlıyız. Kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yapan işletmeler takibimizde” şeklinde açıklama yaptı. -Volkan İcil-

Exit mobile version