Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB 23 nisan kutlamalarının özel konuğu: Samandağlı Çocuklar

İstanbul Büyükşehir belediyesi,, 23

İstanbul Büyükşehir belediyesi,, 23 Nisan’ı festival havasında kutluyor, dünya çocukları İstanbul’da buluşuyor.

İBB, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve Şehir Tiyatroları Geleneksel 38. Çocuk Şenliği ile şehrin çocuklarına iki festival birden sunuyor
Dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar 18-24 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde bir araya gelecek. Başta Üsküdar ve Arnavutköy meydanları olmak üzere İstanbul’un 19 farklı noktasında konserler, şenlikler, halk dansları gösterileri, birçok atölye çalışmaları ve renkli oyunlar da çocuklar için gerçekleşecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Taksim’de resmi tören yapılacak.
İBB Kültür tarafından 18-24 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ne; Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Filistin, Gürcistan, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Meksika, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Polonya, Sırbistan, Slovakya ve Ukrayna’dan çocuk halk dansları toplulukları katılacak.
Dünyanın dört bir yanından misafirlerin yanı sıra Türkiye’den de Ağrı, Antep, ilimiz Hatay Samandağ, Sinop, Malatya ve Trabzon’dan halk dansları toplulukları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı bu renkli festivalde yer alacak. Ev sahibi şehir İstanbul adına ise İBB Kültür Sanat Eğitimleri ile oluşan gruplar ve İstanbul’u temsil eden ekipler Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde bulunacak.
İstanbul BB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ilk kez gerçekleştirecekleri , 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline Türkiye’yi temsilen seçtiği çocuklar arasında ilimiz Hatay-Samandağı’ndan çocukları seçmesi, Hatay’a özel bir değer verdiğini gösteriyor. – Meriç Demiray-