Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Kavşıt mevkisinde dün başlayan orman yangını, gece boyunca ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen tamamen kontrol altına alınamadı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte söndürme çalışmalarına çevre illerden gelen ekiplerin de katılmasıyla müdahale kapasitesi artırıldı.
Yangına 9 helikopter, 3 uçak, 42 arazöz, 9 su tankeri ve 4 dozer ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.
4 Mahallede Hayvanlar Tahliye Edildi
Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması üzerine Kavşıt, Mutaflar, Dutluoluk ve Tatarmemişler mahallelerinde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar güvenlik amacıyla tahliye edilerek Çine Canlı Hayvan Pazarı’na götürüldü.
Bölge sakinlerinden Elif Sulargil, yaşadıkları korkuyu dile getirerek, “Hayvanlarımızı kurtardık ama köyümüz tehlike altında. Elimizden bir şey gelmiyor, sadece izlemek zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Zühre Sulargil ise devlet ekiplerinin desteğine teşekkür ederek, “Hayvanlarımızı güvenli bölgeye ulaştırdılar. Evlerimizin de kurtulmasını umut ediyoruz.” dedi.

Balıkesir’de Yangın Ayvalık’a Sıçradı
Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Kumgedik Mahallesi kırsalında önceki gün başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Ayvalık ilçesine kadar yayıldı.
Yangına müdahalede büyük çaplı bir ekip görev yapıyor. Bölgede;
5 uçak
6 helikopter
57 arazöz
42 itfaiye aracı
58 su tankeri
16 ilk müdahale aracı
181 hizmet aracı
14 dozer
17 kepçe ve greyder
3 TOMA
10 otobüs
13 ambulans
850 personel ve 55 orman gönüllüsü
alevlerle mücadele ediyor.
Mahalleler Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Yangının yerleşim alanlarını tehdit etmesi nedeniyle Ayvalık’a bağlı Hacıveliler, Tıfıllar ve Bağyüzü mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edildi.
Söndürme çalışmaları sırasında 2 itfaiye personeli, 1 orman görevlisi ve 1 vatandaş olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Ayrıca alevlerin arasında kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir su tankeri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sabah saatleriyle birlikte hava araçları yeniden devreye girerken, yangından etkilenen alanlar dron görüntüleriyle de kayıt altına alındı.
Yetkililer, bölgede rüzgarın etkisiyle yangının zaman zaman yön değiştirdiğini belirterek vatandaşların resmi uyarıları takip etmelerini ve riskli alanlardan uzak durmalarını istedi.
