İklim değişikliğine karşı Mileyha sulak alanı korunmalı

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı bilim insanları, sulak alanların korunmasını önerirken, İskenderun Teknik Üniversitesi’nden (İSTE) Prof. Dr. Abdulla Sakallı, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Mileyha sulak alanının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Mileyha Sulak Alanı, yaklaşık 14 kilometrelik bir sahil şeridine yakın konumda bulunuyor ve doğal güzelliklerinin yanı sıra göçmen kuşlara barınma ve dinlenme imkanı sunuyor. […]

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı bilim insanları, sulak alanların korunmasını önerirken, İskenderun Teknik Üniversitesi’nden (İSTE) Prof. Dr. Abdulla Sakallı, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Mileyha sulak alanının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Mileyha Sulak Alanı, yaklaşık 14 kilometrelik bir sahil şeridine yakın konumda bulunuyor ve doğal güzelliklerinin yanı sıra göçmen kuşlara barınma ve dinlenme imkanı sunuyor. Türkiye’nin önemli kuş göç güzergahlarından biri olan Mileyha, birçok kuş türü için yaşam alanı oluşturuyor.Sulak alanın, Türkiye’de ilk defa görülerek kayıt altına alınan birçok kuş türüne ev sahipliği yaptığı belirtiliyor. İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulla Sakallı, yaptıkları çalışmalar sonucunda ulusal basında da yer bulan uyarılarını paylaştı.

Prof. Dr. Sakallı, İklim Değişikliği ve Çevre Bakanlığı’nın acil eylem planları oluşturduğunu ancak bunların hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, doğanın korunması ve tahrip edilen alanların önüne geçilmesinin öncelikli konular arasında olduğunu dile getirdi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Mileyha Sulak Alanı’nın acilen koruma altına alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sakallı, şu ifadelerle devam etti:

“Hali hazırda 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan bu sulak alanın acilen yerel ve ulusal yönetimlerce koruma altına alınması birinci önceliğimiz olmalıdır.”

(Adil Yeşildağ)

Exit mobile version