İkna, Ameliyattan Zor Oldu

Hatay MKÜ Araştırma Hastanesinde; diyabet ve guatr hastası 65 yaşındaki kadını ameliyata ikna etmek, ameliyattan zor oldu. Şimdi sağlık durumu iyi.

Hatay MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yaşlı bir kadının guatr rahatsızlığı, şeker hastalığına rağmen başarılı bir operasyonla giderildi. Ancak, hastayı ameliyat eden doktor ve ekibinin ikna performansı, ameliyat performansından daha zor oldu.

Hatay MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bu müdahale ile başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. 20 yılı aşkın süredir guatr ve diyabet hastası olan 65 yaşındaki kadın hasta, 6 Şubat depremleri sonrası ilimizin ayakta kalan tek kamu hastanesi olarak hizmet veren Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Kadın hasta, Üniversite Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Endokrin Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eren Gürkan ve ekibi tarafından kan şekeri için gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra güçlükle de olsa operasyona ikna edildi. Gerekli ön hazırlık sonrası, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Uğur ve ekibi tarafından bir saatlik bir operasyonun ardından yaşlı kadın sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası yapılan rutin değerlendirmeler sonrası da hasta taburcu edildi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version