İktidar bu zulmü devam ettirmek istiyor

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece Mahallesi'nde, tarım arazileri üzerinde devam eden inşaat çalışmalarına dair CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yazılı bir açıklama yaptı. Yıldırım Kara, mahkeme kararlarına rağmen süren inşaatları eleştirerek, sürecin şeffaf olmadığını ve yerel halkın görüşleri alınmadan bir oldubitti yaşandığını savundu.

Mahkemenin 6 ve 10 Kasım’da verdiği yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen, Dikmece’de tarım arazileri üzerinde devam eden inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirten Yıldırım Kara, “İktidar bu zulmü devam ettirmek istiyor” dedi.

Yurttaşların istimlak kararlarının iptali için açılan davaların sonuçlanmasına rağmen, inşaat çalışmalarının hız kesmediğini ifade etti.
Yıldırım Kara, Dikmece’deki gelişmeleri şu şekilde özetledi: “İktidar deprem konutları adı altında Dikmece’de 1415 adet konut yapımı için TOKİ aracılığıyla ihale yapmıştı. Ancak, mahalle sakinleri kamulaştırma kararlarının kendilerine danışılmadan alındığını fark ederek tepki gösterdi. Mahkeme, bu kamulaştırmaların iptali için yürütmeyi durdurma kararı verdi.”
Yıldırım Kara, aynı mahalledeki diğer parsellerde inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Görülüyor ki iktidar bu zulmü devam ettirmek istiyor” dedi.
CHP’li milletvekili, sürecin şeffaf olmadığını ve yerel halkın görüşleri alınmadan bir oldubitti yaşandığını vurgulayarak, “Sivil toplum örgütleri, meslek odaları veya muhtarlıklarla ilgililerle müzakere edilmedi, tüm süreç bir oldubittiye getirildi. Şimdi davalara rağmen aynı şekilde bir oldubitti yaşatmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Kara, konut ihtiyacının önemli olduğunu ancak aynı zamanda sağlıklı kentlerin inşa edilmesi gerektiğini belirterek, “Tüm yaz deprem bölgesi iklim krizinin etkilerini derinlemesine yaşadı. Bu zeytinliklerimizi, tarım arazilerimizi ve ormanlık alanlarımızı yitirdiğimizde başka bir felaketin önünü açacaksınız” dedi.
Kara, sürecin takipçisi olacaklarını ve Dikmece halkıyla birlikte olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Hukuki kararlar, mevzuatlar, normlar hiyerarşisi ve anayasa umurlarında değil. Biz bu zulmü kabul etmeyiz. Daha önce deneyimlediklerimizi tekrar yaşamak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version