İl Müftüsü Topçu, Kadir Gecesi’nde Manevi Mesaj Verdi

Hatay İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Kadir Gecesi vesilesiyle manevi bir mesaj yayımladı. Topçu’nun ifadeleriyle, Kadir Gecesi’nin İslam dünyası için taşıdığı değer ve anlam bir kez daha hatırlatıldı. Müftü Mevlüt Topçu’nun mesajında şu ifadelere yer verdi: “KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla, Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna yaklaştığımız günlerde bugün […]

Hatay İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Kadir Gecesi vesilesiyle manevi bir mesaj yayımladı. Topçu’nun ifadeleriyle, Kadir Gecesi’nin İslam dünyası için taşıdığı değer ve anlam bir kez daha hatırlatıldı.

Müftü Mevlüt Topçu’nun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla,
Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna yaklaştığımız günlerde bugün Rabbimizin İfadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” şeklinde ifade etmiştir.

Bu mübarek gece vesilesiyle hak ile batılı birbirinden ayıran, bize sırat-ı müstakimi gösteren rehberimiz olan Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım, hayatımızı onun esaslarına göre şekillendirelim ve böylece gecemizi en güzel şekilde ihya etmiş olalım.
Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a “Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet” diye dua edip, kendimiz ailemiz ve tüm İslam aleminin affı ve bağışlanması, huzur ve selameti için dua edelim. Rabbimiz bizi Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin.
Başta Filistin Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimize ve Mukaddesatımıza karşı işlenen zulmün sona ermesini Rabbimden niyaz ediyor, barış ve esenlik içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi İslam âlemine hayırlar bereketler getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” – İlyas Yiğit-

Exit mobile version