İlçe Tarım Müdürlüğü, psikolojik destek için okul öğrencilerine ulaştı

İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen psikolojik destek amacıyla gerçekleştirilen 'Balık Ekmek' programı üçüncü kez Sarıseki İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

 Etkinlik kapsamında öğrencilere bilgi verilirken, balık ekmek de ikram edildi.Sarıseki İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere gıda hijyeni, balıkların insan sağlığı üzerindeki etkileri ve su israfı konularında bilgilendirme yaptı. İlçe Tarım Müdürü Sinan Uğurlu, özellikle 6 Şubat Kahraman Maraş Depremi sonrasında psikolojik sıkıntılar yaşayan öğrencilerin bu durumdan kurtulmalarını hedeflediklerini belirtti ve etkinliğin üçüncüsünü Sarıseki İlkokulu’nda gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Uğurlu ayrıca, etkinlik kapsamında gıda hijyeni, balıkların insan sağlığı açısından önemi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve su israfı konularında bilgi ve eğitim çalışmaları yapıldığını ve sponsorlarının desteğiyle benzer etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

Sarıseki Mahalle Muhtarı Özcan Kayar ise muhtarlık görevinin yanı sıra bilimsel bir konseptte eğitim camiasına destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla etkinliğe sponsor olduklarını belirtti. Kayar, iş insanları ve arkadaşlarıyla birlikte öğrencilere destek olmayı ve onların farklı deneyimler yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version