Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk Dijital Kitap

Türkiye’deki ilk dijitalleşme kitabı

Türkiye’deki ilk dijitalleşme kitabı hikayesi, bugün Palladium’da 13.00-16.00’da anlatılıyor.

Konya Ticaret Odası’na (KTO) bağlı Karatay Üniversitesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “Dijitale Kalpten Bağlı” marka kitabıyla Türkiye’de dijitalleşmeyi anlatan ilk kitabı hayata geçirdi. KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova tarafından kaleme alınan kitap, 7’den 70’e herkese, dijital dünyanın bilinmeyenlerini anlatıyor. Garakhanova, kitabın tanıtımı için bugün 13.00-16.00 saatleri arasında Antakya Palladium AVM’de Hataylılarla bir araya gelecek.
KARATAY ÜNİV ERSİTESİ YAYINI
Pandemiyle birlikte eğitim hayatı dijitale taşınırken, dijital altyapısını 2017 yılında kuran ve dijital eğitimler konusunda Türkiye’nin öncü üniversitesi olan KTO Karatay Üniversitesi, dijitalin doğru kullanımını geniş kitlelere yaymak için Dijitale Kalpten Bağlı marka kitabını hayata geçirdi. Dijital üzerine uzun yıllardır hem akademisyen kimliği ve hem de iş hayatındaki çalışmalarıyla tanınan KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova’nın kaleme aldığı kitap, KTO Karatay Üniversitesi Yayınları’ndan çıktı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan kitap, basit anlatım diliyle de dikkat çekiyor.
Kitaba dair açıklamasında, “Dijitale dair çok şey söyleniyor. Basit bir anlatımla, herkesin kafasındaki sorulara cevap vermek istedim. Dijitalde bir metni okumak için maksimum 2 dakika ayırıyoruz. Kitabın sayfalarını da kurgularken bunu dikkate aldık ve kişilerin okuduklarını daha detaylı okumaları ya da kitapta anlatılan örnekleri video olarak izlemeleri için her sayfaya karekod yerleştirdik” diyen Garakhanova, kitapta, sosyal medya fenomenliğinden dijital terminoloji sözlüğüne ve hatta web sitesi kurulumuna kadar tüm bilgileri aktarıyor. Kitabın tanıtımı için 10 ilde imza gününe katılım gösterecek olan Garakhanova, Hataylılar ile 25 Mart Perşembe günü 13.00-16.00 saatleri arasında Palladium AVM’de bir araya gelecek.
Kitabın, dijital bir rehber niteliğinde olduğunu söyleyen Dr. Nabat Garakhanova, “Türkiye İstatistik Kurumu’nca gerçekleştirilen Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması-2020’nin sonuçlarına göre de, 2019’da internet kullanım oranı 16-74 yaş grubundakilerde yüzde 75,3 iken, 2020 yılında yüzde 79 oldu. Bu da artan internet kullanımına karşı herkesin dijital bilgisinin artması gerektiği anlamına geliyor” dedi. -Cemil Yıldız-