Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘İlk Kurşun Koşusu’ Adana’da Gerçekleşti

Milli Mücadele’nin simgesi “İlk Kurşun”un 106. yılı anısına düzenlenen “İlk Kurşun Koşusu”, Adana Yeşiloba Hipodromu’nda büyük bir heyecanla yapıldı.

Milli Mücadele'nin simgesi "İlk Kurşun"un 106. yılı anısına düzenlenen "İlk

106 yıl önce Milli Mücadele’nin simgesi olan “İlk Kurşun”un atıldığı tarihi anı anmak üzere önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen “İlk Kurşun Koşusu”, Adana Yeşiloba Hipodromu’nda büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Yarışın ardından düzenlenen ödül töreni, etkinliğe katılanları coşturdu. Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, 3 numaralı Sehar isimli atın sahibi Ali Şahin adına kupayı, yarışta ödül kazanan isimlerden Vehbi Şimşek Bey’e takdim etti. Başkan Amaç’ın eşi Dr. Gülsüm Amaç ise kazanan atın sahibine çiçeğini sundu.
Törenin bir diğer önemli anı, apranti Fatih Sultan Mehmet Sansar’a ödül takdimiydi. Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Coşkun, Sansar’a plaketi ve çiçeğini verdi. Ayrıca, hipodrom müdürü Bora Güray’a plaket ve çiçeğini, Kıbrıs Gazisi ve araştırmacı Abdurrahman Uygur takdim etti.
Destekleyen İsimlere Teşekkür
Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, etkinliğe katılarak destek veren Kozan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Atlı’ya da teşekkürlerini iletti. Bu anlamlı etkinlik, tarihi bir ruhu yaşatmanın yanı sıra sporun heyecanını paylaşan herkes için unutulmaz bir anı olarak hafızalarda yer etti.

Muhabir : Gönül Yeşil