İlk Santra sonrası taraftar analizi

Süperlig’in Galatasaray ve Hatayspor arasındaki açılış maçında ilk santra ve maç sonu itibariyle pek çok yorum yapıldı. Bu yorumlar içinde uzman futbol yorumcuları yanı sıra taraftarlarda görüş ve yorum paylaştı. Gazetemiz ihbar hattına bu önemli maç sonrası değerlendirme ve analizlerini gönderen Özkan Kırbıyık adlı taraftar maç sonunda Galatasaray’ın iddialı Hatayspor’un da umutlu bir başlangıç yaptığını […]

Süperlig’in Galatasaray ve Hatayspor arasındaki açılış maçında ilk santra ve maç sonu itibariyle pek çok yorum yapıldı. Bu yorumlar içinde uzman futbol yorumcuları yanı sıra taraftarlarda görüş ve yorum paylaştı. Gazetemiz ihbar hattına bu önemli maç sonrası değerlendirme ve analizlerini gönderen Özkan Kırbıyık adlı taraftar maç sonunda Galatasaray’ın iddialı Hatayspor’un da umutlu bir başlangıç yaptığını söyledi. İşte Özkan Kırbıyık adlı taraftarın analizi:

“Süper Lig açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında geçen mücadelenin galibi geçtiğimiz iki sezonun şampiyonu Galatasaray oldu. Önceki hafta oynanan süper kupa maçından sonra Okan Buruk ağır eleştirilerin hedefi olmuştu. Sezon açılış maçında son dakikalarda bulduğu golle galibiyet yaşayan Galatasaray üzerindeki ağırlığı da atmış oldu. Oyuncular ofansif ve defansif sorumluluklarını yerine getirip orta alanda üstünlük sağladı. Özellikle Lucas Torreira bu rolü takımda en iyi yapan kilit isimdi. Takımın forvet hattı da ön alan baskısı kurarak oyunu rakip yarı alanına hapsetti fakat Hatayspor çok iyi defans yaptığı için ilk yarı maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
İkinci yarının başlarında tempoyu artıran Hatay golü de bulunca Galatasaray’ı açık oyuna iterek kontra ataklarla yıkmaya çalıştı ancak Okan Hoca dersine çalışmış olmalı ki yaptığı değişiklerle oyuna hemen müdahale ederek orta sahada oyun hakimiyetini yenileyip Hatayspor’un pas merkezlerine geçit vermedi. Kurmuş olduğu orta ve ön alan baskısı işe yaradı ve bulduğu gollerle rakibini 2-1 yenerek sezona 3 puanla başlamış oldu.
Geçtiğimiz sezon en kötü süper lig kariyerini yaşayan Hatayspor tarafında ise özlenen futbol bu sene kurulan kadro ile ne ölçüde gerçekleşecek bunu hep birlikte göreceğiz. Hatayspor’un depremle birlikte şehrin yok oluş hikayesinden muhteşem bir geri dönüş hikayesine imza atacağına inanıyorum. Yeniden yapılanma sürecinde Hatayspor’a başarılar dilerim.“    – Meriç Demiray –

Exit mobile version