İmamoğlu İstanbullulara güveniyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul ve Ankara başta olmak üzere her il ve ilçede aday çıkaracağını açıklamasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu ittifak defterini kapattıklarını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ataköy- İkitelli Metro Hattı”ndaki ilk test sürüşüne katıldı. İmamoğlu’na test sürüşü sırasında gazeteciler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları […]

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul ve Ankara başta olmak üzere her il ve ilçede aday çıkaracağını açıklamasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu ittifak defterini kapattıklarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ataköy- İkitelli Metro Hattı”ndaki ilk test sürüşüne katıldı. İmamoğlu’na test sürüşü sırasında gazeteciler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Korkaklıkla suçlanmak ağrıma gidiyor” açıklaması hatırlatılıp yorumu soruldu.

İmamoğlu “Dün ben söyleyeceğimi söyledim. Dünkü konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle, ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum. Şu anda ifade edeceğim başka bir şey yok. Çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüz. ‘Eski dost düşman olmaz.’ Bugün yaşananların tarifini dün yaptığım gibi anlayın lütfen. Onun dışında küçük küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum. Geçmişe hiç dönmeye vaktimiz yok. Geleceğe bakıyoruz. Geleceğe dönük şu anda 16 milyon İstanbullu, hatta bütün ülke bizim yaptığımız işlere ve başarılarımıza odaklanmış durumda. Çünkü biz Türkiye’nin geleceğinin imza altına alındığı, tariflendiği şehirlerde yöneticileriz. Ben de Mansur Bey de hepimiz artık geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz. Şu anda sizi Ataköy- İkitelli metromuzun test sürüşünde misafir ediyoruz” yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu hizmet yapmıyor iddialarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bize eleştiri yapılacak mı? Tabii ki yapılacak. Yapıcı eleştiriler ya da gerçekten yaptığınız işe dair daha iyiyi yakalamak adına bize sunulan önerileri dinliyor muyuz? Can kulağıyla dinliyoruz. Ama dikkat edin. Bize yönelik eleştirilerin tamamı, büyük çoğunluğu ne yazık ki belediyecilikle ilgisi olmayan millete tek bir fayda sağlamayan vakti geçmiş uyduruk siyasi yakıştırmalar, geçmişten bugüne defalarca sorgulayıp sorgulayıp, evirip çevirip ortaya koydukları işler. Olsun. Böyle bir dönem yaşanacak. Herhalde bu dönemin modası da ‘İBB ve onun başkanı Ekrem İmamoğlu’na saldırmak.’ Olsun o modayı görüyoruz. Onlara bu modanın tutmadığını, bu modanın modası geçmiş bir iş olduğunu 31 Mart’ta 16 milyon İstanbullu çatır çatır gösterecek. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? İş üretemiyorlar. İş üretecek kadroları kalmadı. Kimse onlarla çalışmak istemiyor. Bakın milletimize yüzümüz dönük. Biz neye güveniyoruz? Milletimizin aklına güveniyoruz. Ortak akla. Onlar neye güveniyor? Bir kişinin aklına güveniyorlar. Bir kişi. Kimdir o bilmiyorum ama bir kişinin aklına güveniyorlar. Bir kişinin iki dudağın arasından çıkan söze itibar ediyorlar. Biz de diyoruz ki ‘Biz 16 milyon insanımıza güveniyoruz.”(Sami Gökçe)

Exit mobile version