İnce belediye başkanlığı istemiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcü Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, İzmir’den bir ilçe başkanlığı ve belli sayıda belediye meclis üyeliği istediğini söyledi. Yücel  “Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz” […]

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcü Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, İzmir’den bir ilçe başkanlığı ve belli sayıda belediye meclis üyeliği istediğini söyledi. Yücel  “Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada şunları vurguladı:

“Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak’tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür. Bu görüşmeler esnasında, ‘İlkesel duruş’ konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sayın Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik. Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.”

İnce ne demişti

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,  basın açıklamasında 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde İstanbul başta olmak üzere seçime girebileceği bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarını çıkaracağını açıkladı. 13 yerde Memleket Partisi’nin adaylarını da açıklayan İnce, İstanbul’da eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen dahil 3 üç aday adayının olduğunu, adaylarını gelecek hafta açıklayabileceklerini söylemişti. (Haber Merkezi)

Exit mobile version