İnsansız hava aracı atış testini başardı

Bayraktar Teknoloji’nin önde gelen ismi Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı İnsansız Hava Aracı’nın son başarısını duyurdu. Akıncı, Aselsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Gözde Güdüm Kiti ile yapılan atış testini başarıyla tamamladı. Gözde Güdüm Kiti, 500 lb. MK-82 genel maksat bombalarını ANS/KKS ve Lazer Arayıcı Başlıklı güdümlü mühimmata dönüştürerek sabit ve yüksek hızlı hareketli hedeflerin hassas […]

Bayraktar Teknoloji’nin önde gelen ismi Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı İnsansız Hava Aracı’nın son başarısını duyurdu. Akıncı, Aselsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Gözde Güdüm Kiti ile yapılan atış testini başarıyla tamamladı. Gözde Güdüm Kiti, 500 lb. MK-82 genel maksat bombalarını ANS/KKS ve Lazer Arayıcı Başlıklı güdümlü mühimmata dönüştürerek sabit ve yüksek hızlı hareketli hedeflerin hassas vurulmasını sağlıyor.

 

GÖZDE Güdüm Kiti’nin özellikleri arasında yüksek hassasiyet, her hava şartında kullanılabilme, tümleşik KKS/ANS navigasyon, at unut konsepti ile çalışabilme (LAB’sız kullanım durumunda), fırsat hedeflerine taarruz kabiliyeti ve modüler Lazer Arayıcı Başlık ile hareketli hedeflere etkin şekilde karşı koyma yer alıyor.

 

Teknik olarak, Gözde Güdüm Kiti’nin menzili 28 kilometre, irtifası 0-40.000 feet (MSL), CEP değeri ise < 3 metre olarak belirtiliyor. Bomba dahil ağırlığı 265 kg olan kitin uzunluğu ise 2590 mm olarak ölçülüyor.

 

Gözde Güdüm Kiti, F-16, F-4E/2020 ve Akıncı gibi çeşitli platformlarda kullanılabiliyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version