İran’dan gelen uyuşturucular ele geçirildi 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da düzenlenen “Narkoçelik-30” operasyonlarında, İran’dan Türkiye’ye getirilen 1 ton 549 kilogram metamfetaminin ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlarda, uyuşturucu imalatçısı ve taciri 8 şüpheli yakalandı.   Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası uyuşturucu trafiğine ve zehir tacirlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurguladı. Yerlikaya, operasyonlara ilişkin görüntüleri de […]

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da düzenlenen “Narkoçelik-30” operasyonlarında, İran’dan Türkiye’ye getirilen 1 ton 549 kilogram metamfetaminin ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlarda, uyuşturucu imalatçısı ve taciri 8 şüpheli yakalandı.

 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası uyuşturucu trafiğine ve zehir tacirlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurguladı. Yerlikaya, operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

 

“İstanbul ve Yalova’da düzenlenen Narkoçelik-30 operasyonlarında İran’dan ülkemize nakledildiği tespit edilen 1 ton 549 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Operasyonlarda zehir taciri ve imalatçısı 8 şüpheli yakalandı. Ülkemizi ulusal ve uluslararası zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız devam edecek.”

 

Bakan Yerlikaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, İran’dan Türkiye’ye “emdirme” yöntemiyle gönderilen uyuşturucu maddelerin ayrıştırma ve imal edilmesi amacıyla İstanbul’a gönderilen uzman şahısların, Yalova’daki bir çiftlik evinde uyuşturucu üretimine başladığının tespit edildiğini belirtti.

 

İstanbul’da 8 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 240 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Yalova’nın Altınova ilçesinde gerçekleştirilen 2 farklı operasyonda ise 1 ton 259 kilogram sıvı halde metamfetamin, 50 kilogram kristal halde metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde ele geçirildi. -Volkan İcil-

Exit mobile version