Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşadamlarının umudu ortak:

Suriye’deki savaşın bitmesi! İMEAK

Suriye’deki savaşın bitmesi!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “Türkiye’nin en önemli iki körfezinden biri İskenderun Körfezidir. Bu nedenle sanayicimizi, Kobilerimizi ve esnafımızı korumak lazım” dedi.

Önceki gün İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na (İTSO) nezaket ziyaretinde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin gündemi, bölge ekonomisi ve hayata geçirilmesi planlanan projeler oldu. İskenderun Limanı, deniz ticareti, lojistik yanı sıra İskenderun’da açılması gündemde olan “Mersin, Kıbrıs, Beyrut Feribot” seferlerine dair konuşan Kalkavan, “İskenderun Körfezi konumu ve sınıra yakın olması hesabıyla ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Körfezde boru hatları, müthiş bir sanayileşme, Kocaeli den sonra en yoğun sanayileşmenin olduğu yer. Türkiye’nin en önemli iki körfezinden biri İskenderun Körfezidir. Bu nedenle sanayicimizi, Kobilerimizi ve esnafımızı korumak lazım. Geleceği parlak ve çok önemli bir potansiyele sahip bir yerde bulunuyorsunuz. Suriye savaşının sona ermesi ile beraber bölgenin ihracatının da önemli ölçüde artacağını umut ediyoruz” dedi.
-PROJEYE TAM DESTEK-
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise şunları söyledi:
“Lojistik konusunda bölgemizde yer sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolunun tamamlanması, bölge ihracatını ve nakliye sektörü için önemli olacağı kanısındayız. Tabi bunun yanında Amanos Tünel Projesi’nin yatırım programına alınması yatırımcılarımızı umutlandırmaktadır. Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi ile bölgemiz ekonomik anlamda çok daha hareketli bir konuma gelecektir. Deniz taşımacılığı konusunda ise son günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri var. Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a yönelik deniz seferlerinin başlayacak olması bizleri umutlandırmaktadır.”
-Tamer Yazar-