İşçilerden hayat pahalılığına tepki

Türk İş Hatay İl Başkanı ve Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, Osman Gazi Caddesi’nde işçilerle bir araya geldi. Ellerinde “Vergide Adalet İstiyoruz” ve “Zordayız Geçinemiyoruz” pankartları taşıyan kalabalık, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı istihdam sorunlarına dikkat çekti. Varan, hükümete seslenerek, “İşçinin, yoksulun dayanacak gücü […]

Türk İş Hatay İl Başkanı ve Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, Osman Gazi Caddesi’nde işçilerle bir araya geldi. Ellerinde “Vergide Adalet İstiyoruz” ve “Zordayız Geçinemiyoruz” pankartları taşıyan kalabalık, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı istihdam sorunlarına dikkat çekti. Varan, hükümete seslenerek, “İşçinin, yoksulun dayanacak gücü kalmadı” dedi.
Varan, yaptığı konuşmada, büyük şehirlerde artan kira fiyatları, yükselen gıda ve temel tüketim ürünleri fiyatları ile eğitim masraflarının altından kalkmanın zorlaştığını belirtti. Enflasyon oranlarının gerçekleri yansıtmadığını savunan Varan, “İşçinin alım gücü hızla düşüyor, gelir adaleti bozuluyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Varan, gelir adaletini sağlamak için vergi sisteminde adaletin şart olduğunu vurguladı. Ayrıca, işçilerin sosyal haklarına yönelik vergi kesintilerine karşı çıkarak, gelir vergisi oranlarının yüzde 15’de sabitlenmesi gerektiğini söyledi.
Kıdem tazminatı konusuna da değinen Varan, “İşçiler geçmişte kıdem tazminatlarıyla ev alabilirken, bugün borçlarını ödeyemiyor” dedi. Varan, kıdem tazminatının tavan miktarının artırılması gerektiğini belirtti ve Türk İş olarak bu konuda mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version