İsias Otel davasının 4’üncü duruşması başladı

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında, 4. duruşma Adıyaman Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Yıkılan otelin enkazında yaşamını yitirenler için adalet mücadelesi devam ederken, davaya katılanlar arasında KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve hayatını kaybedenlerin aileleri de yer aldı. Adıyaman’da 72 Kişiye Mezar Olan Otel Davası Sürüyor 6 Şubat’ta meydana gelen deprem […]

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında, 4. duruşma Adıyaman Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Yıkılan otelin enkazında yaşamını yitirenler için adalet mücadelesi devam ederken, davaya katılanlar arasında KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve hayatını kaybedenlerin aileleri de yer aldı.

Adıyaman’da 72 Kişiye Mezar Olan Otel Davası Sürüyor
6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi, Adıyaman’da büyük yıkıma neden olmuş ve özellikle İsias Otel’in enkazında 72 kişi yaşamını yitirmişti. Bu trajik olayın ardından açılan davanın 4. duruşması, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başladı. Davada 3’ü tutuklu toplam 11 sanık yargılanıyor.

KKTC Başbakanı Duruşmaya Katıldı
KKTC’den gelen voleybol sporcuları, öğretmenler ve antrenörlerin de aralarında bulunduğu 39 kişinin hayatını kaybetmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de büyük yankı uyandırmıştı. Bu nedenle, duruşmaya KKTC Başbakanı Ünal Üstel de katılım gösterdi. Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine inancımız tamdır” diyerek, adaletten beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Özellikle İsias Otel davasında çıkacak kararın Türkiye genelinde örnek teşkil etmesini umduklarını vurguladı.

Aileler Adalet Mücadelesinde Gözyaşlarına Hakim Olamadı
Sabahın erken saatlerinde Adıyaman Adliyesi’ne gelen hayatını kaybedenlerin aileleri, ellerinde yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak adalet arayışlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Gözyaşlarına hakim olamayan aileler, hem kaybettikleri yakınlarının anısına sahip çıkmak hem de gelecek nesiller için adaletin tecelli etmesini talep ettiler.

Bu zorlu süreçte ailelerin yanındaki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, yaptığı açıklamada, “Bu dava sadece bizim için değil, gelecek nesiller için de bir umut ışığıdır” diyerek adalet mücadelelerinin süreceğini belirtti. “Hep birlikte adaleti sağlayana dek mücadele edeceğiz,” diyen Karakaya, adaletin eninde sonunda yerini bulacağına dair inancını dile getirdi.

Otel Enkazında 39 Voleybol Sporcusu Hayatını Kaybetti
6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde, İsias Otel’de kalan Kuzey Kıbrıslı voleybol takımından 39 kişi, enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Bu trajik olay, spor camiasını ve tüm Kuzey Kıbrıs’ı yasa boğarken, aileler adaletin yerini bulması için mücadele etmeye devam ediyor.

Davada sanık olarak yargılanan isimler arasında otel yönetimi ve müteahhitler yer alıyor. Özellikle otelin yıkılmasına neden olan yapısal eksiklikler ve deprem yönetmeliklerine uyulmaması, davanın en kritik noktalarını oluşturuyor.

Dava Süreci Yakından Takip Ediliyor
Davanın 4. duruşması, adaletin sağlanması adına büyük bir önem taşıyor. KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve mağdur aileler, duruşmayı yakından takip ederken, Türkiye kamuoyunda da büyük bir merakla beklenen dava kararı, hem inşaat sektörüne hem de afet yönetimine dair örnek teşkil edebilir. Aileler ve destekçileri, davadan çıkacak kararla birlikte adaletin sağlanacağına dair umutlarını koruyor.

Exit mobile version