Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskele, Dolgu, Kanser Yapar mı?

Hatay BŞB Meclisi, İskenderun

Hatay BŞB Meclisi, İskenderun Limanı’na İSKELE ve DOLGU ALANI eklemesini tartıştı.

CHP, “Bölgede 50 bin insan yaşıyor. Bu yapılan, kanser ölümleri sebebidir” dedi ve ‘RED’ oyu verirken, AKP ile MHP’li üyelerin ‘EVET’ oyuyla teklif kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Salı günkü Şubat dönemi toplantısına, İskenderun Limanı’na “İskele ile Liman Dolgusu” yapılması teklifi damgasını vurdu.

CHP grubu, Sarıseki’de 50 bin kişinin yaşadığı bölgede, yapılanın, kanser ölümlerini arttıracağını kaydederek teklife ‘hayır’ oyu verirken, AKP ile MHP’li üyeler ise teklife olumlu baktı ve ‘EVET’ oyu vererek teklifin kabul edilmesini sağladılar.
Hata Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Salı günkü toplantısı, Başkan Vekili Canan Karaciğer yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, 5’i ek olmak üzere, toplam 66 madde görüşüldü. Toplantıda, İskenderun Sarıseki Mahallesi’ndeki liman bölgesine, iskele ve liman dolgu alanı eklenmesi ile ilgili teklif görüşüldü.
Konuyla ilgili konuşan CHP’li Meclis üyesi Ali Mutlu, “Söz konusu alan, zaten cüruf ile doldurulmuş. 50 bin nüfusun yaşadığı o bölgedeki ölümlerin en büyük sebebi, kanserdir. Bu maddeye ‘evet’ demek, çocukların zehirlenmesine ve çevre felaketine yol açar. Bize özgü çırpan, gümüş, ofroz, jumbo karides gibi deniz canlıların bölgeyi terk etmesi ve ürememesine sebep olur. Buna ‘evet’ demek, 50 bin insana, doğaya ve ülkeye zarar vermektir” dedi.
Mutlu’nun açıklamalarının ardından oylamaya geçildi. Konuyla ilgili maddeler, Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin ‘evet’ oyu vermesi sonucu, oy çokluğuyla kabul edildi.
-Cemil Yıldız-