İskenderun-Antakya Otoyolu’nda Temel Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atılan İskenderun-Antakya Otoyolu, Hatay’ın ulaşım ağını güçlendirecek yeni bir bağlantı olarak öne çıkıyor.

Bakan Uraloğlu: “9.376 Metrelik Tünel ve 1.320 Metrelik Viyadük İnşa Edilecek”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İskenderun-Antakya Otoyolu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen de katıldı. Projeye dair açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, otoyolun toplam 19,2 kilometre uzunluğunda olacağını belirtti. Uraloğlu, “9.376 metre çift tüp tünel ve 1.320 metrelik viyadük inşası ile 9 adet farklı seviyeli kavşak inşa edeceğiz,” dedi.

Amanos Dağları Tünel Geçişi ve Belen Kavşağı
Proje, 17 kilometrelik ana gövde ve 2,2 kilometrelik bağlantı yolları olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. İskenderun’da sona eren Toprakkale-İskenderun Otoyolu’ndan (O-53) başlayarak Amanos Dağları’nı tünelle geçen otoyol, Amik Ovası’na ulaşacak. Belen yerleşim bölgesinin ise 810 metre uzunluğundaki bir tünel ile geçileceği ifade edildi. Toplam 8.566 metre uzunluğundaki Amanos Dağları tüneliyle, Hatay ve çevre illere kesintisiz ulaşım sağlanması hedefleniyor.

Topboğazı-Antakya Yolu Genişletilecek
Proje kapsamında ayrıca mevcut Topboğazı-Antakya Devlet Yolu 2×3 şeritli hale getirilerek 24,5 kilometrelik bir güzergah genişletme çalışması yapılacak. Bu yolda bitümlü sıcak karışım kaplama kullanılacak ve güzergah boyunca 9 farklı seviyeli kavşak inşa edilerek trafiğin daha hızlı akışı sağlanacak.
Otoyolun Tamamlanmasıyla Bölgesel Ulaşım Kolaylaşacak
Otoyolun tamamlanmasıyla birlikte Kırıkhan, Hassa, İslâhiye ve Nurdağı gibi ilçelere ve Kahramanmaraş ile Gaziantep illerine doğrudan ulaşım sağlanacak. Aynı zamanda Antakya Organize Sanayi Bölgesi ile Hatay Havalimanı’na bağlantılar da yapılacak. Yeni otoyol, bölge ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra hızlı ve ekonomik bir ulaşım alternatifi sunacak.

Exit mobile version