İskenderun İmam Hatip’te Erasmus+ Projesi Başladı

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim-öğretim yılına “Demokrasi İnşaası ve Sosyal Uyum” projesi ile merhaba dedi. Proje, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde, Türkiye, Portekiz ve Litvanya ortaklığıyla yürütülecek ve Erasmus+ KA154 projesi olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. 12 ay sürecek olan […]

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim-öğretim yılına “Demokrasi İnşaası ve Sosyal Uyum” projesi ile merhaba dedi. Proje, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde, Türkiye, Portekiz ve Litvanya ortaklığıyla yürütülecek ve Erasmus+ KA154 projesi olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.
12 ay sürecek olan proje kapsamında, il genelinde demokrasi ve insan hakları temalı yarışmalar düzenlenecek. Proje koordinatörü Hanefi Zobar, “Proje kapsamında yüzlerce öğrencimiz ve öğretmenimiz hem ulusal hem de uluslararası ortamda demokrasi ve insan hakları üzerine çalışmalar yapacak. Ülkemize de bu ülkelerde öğrenci ve öğretmenler gelecek ve burada da benzer çalışmalar yürüteceğiz. İlk hareketliliğimiz 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde okulumuzda yapılacak ve bu çalışmaya Portekiz ve Litvanya’dan öğretmen ve öğrenciler katılacak” dedi.
Zobar, son yıllarda dünyada meydana gelen savaşların, özellikle demokrasi ve insan hakları kavramlarına büyük zarar verdiğini vurgulayarak, “Bu savaşlar sonucunda insanlar ülkelerini, evlerini terk edip bilinmedik diyarlarda tutsak hayatlar yaşamaktadır. Bu proje ile amacımız, ortak ülkeler genelinde demokrasi ve insan hakları üzerine çalışmalar yaparak, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık konusunda topluma örnek olacak bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda yapılacak değişiklik etkinlikleri ile hedefimize ulaşmayı planlıyoruz” diye ekledi.
İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadiriye Yırtıcı, 2014 yılından itibaren Erasmus+ projelerine ağırlık verdiklerini belirterek, “Korona ile başlayan zorlu süreç, akabinde yaşadığımız deprem felaketi hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz hem de öğretmenlerimiz için psikolojik olarak büyük yıkımlara sebep oldu. Bu tür projelerin eğitim kalitesini artırmasının yanı sıra depremde psikolojik olarak çöküntü yaşayan ilimize katkı sağlayacağına inanıyorum. Projeye emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version