İskenderun-Topboğazı Yoluna Çelik Takviye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kaya düşmesi riski taşıyan dik ve sarp yamaçlardaki yollar için yapılan çelik ağ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde toplamda 4 milyon 596 bin 980 metrekare çelik ağın kullanıldığını belirten Uraloğlu, bu miktarın yaklaşık 640 futbol sahası büyüklüğüne denk geldiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, çelik […]

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kaya düşmesi riski taşıyan dik ve sarp yamaçlardaki yollar için yapılan çelik ağ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde toplamda 4 milyon 596 bin 980 metrekare çelik ağın kullanıldığını belirten Uraloğlu, bu miktarın yaklaşık 640 futbol sahası büyüklüğüne denk geldiğini ifade etti.
Bakan Uraloğlu, çelik grid ağ uygulamalarının kaya düşmesi riski bulunan dağlar ve sarp yamaçlardaki yolları güvenli hale getirdiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin dört bir yanında, kuzeyden güneye, doğudan batıya, farklı coğrafyalarda çalışıyoruz. Yollarımızı, otoyolları, köprüleri ve tünelleri güçlendirirken, dik ve sarp yamaçlarda da vatandaşlarımızın güvenli geçişini sağlamak için çelik grid ağlarla donatıyoruz” dedi.
Bakanlığın çalışmaları kapsamında, Mersin 5. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki çeşitli yolların yanı sıra Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bölgelerde de yoğun çelik ağ uygulamaları yapıldığını belirten Uraloğlu, en fazla uygulamanın Trabzon’da gerçekleştirildiğini aktardı.
Ayrıca, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Osmaniye gibi illerde 210 kilometrelik bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, bu yol ağının 38 bin konuta erişimi sağlayacağını da belirtti. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version