İskenderun yine sular altında

İskenderun’daki iki günlük sağanak yağış hayatı bir kez daha olumsuz etkilerken caddeler, ara yollar, alanlar göle döndü. Meteoroloji’nin 24 saat öncesinden şiddetli yağış uyarısı yapması da bir işe  yaramadı. İskenderun’da iki gün üst üste akşam saatlerinde fırtınayla birlikte etkili olan şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi. Kuvvetli sağanaklar sonrasında: Çay Mahallesi, Atatürk Bulvarı ve Anıt Alanı […]

İskenderun’daki iki günlük sağanak yağış hayatı bir kez daha olumsuz etkilerken caddeler, ara yollar, alanlar göle döndü. Meteoroloji’nin 24 saat öncesinden şiddetli yağış uyarısı yapması da bir işe  yaramadı.
İskenderun’da iki gün üst üste akşam saatlerinde fırtınayla birlikte etkili olan şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi. Kuvvetli sağanaklar sonrasında: Çay Mahallesi, Atatürk Bulvarı ve Anıt Alanı sular altında kaldı. Sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar göl olan alanlarda stop etti. İskenderun esnafına göre, Şehirdeki altyapı sorunu su göllenmeleri ve işyerlerini su baskınlarına yol açıyor.

İskenderun’da bölge esnafı, bu olumsuz tablonun 6 Şubat depremiyle birlikte yaşanmaya başladığının altını çizerken :

“Depremin üzerinde neredeyse 1 yıl geçmek üzere, ama biz her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaşıyoruz. Hiç bir çözüm yok ,söylenen ,verilen sözler çok ama hiçbir çalışma yok. Her yağmur yağdığında iş yerimiz sular altında kalıyor”

Bu arada bölgede su tahliyesi çalışması yaptığını duyuran Hatay BŞB’ye bağlı HATSU şu bilgilendirmeyi yaptı:

İskenderun ilçemizde yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen olumsuzlukları gidermek için çalışmalarımız devam ediyor.
HATSU ekiplerimiz, yoğun yağış sonrasında su birikintilerini gidermek ve yolları daha güvenli hale getirmek için özverili şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”  (Meriç Demiray)


Exit mobile version