İskenderun’da Hak Sahiplerine Bilgi Verildi

Hatay’ın İskenderun ilçesi İsmet İnönü Mahallesi’nde, 5 ayrı noktada başlatılan rezerv alanında devam eden yerinde dönüşüm inşaatı ve hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, süreçle ilgili detaylar ve vatandaşların kafalarındaki sorulara yanıtlar verildi. İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara Yapı İşleri Şube Müdürü […]

Hatay’ın İskenderun ilçesi İsmet İnönü Mahallesi’nde, 5 ayrı noktada başlatılan rezerv alanında devam eden yerinde dönüşüm inşaatı ve hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, süreçle ilgili detaylar ve vatandaşların kafalarındaki sorulara yanıtlar verildi.
İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara Yapı İşleri Şube Müdürü Arzunur Bulut, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Furkan Şahin ve Hatay Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Kira Rezerv Yardımları Başkanı Yusuf Bayrakçıoğlu, hak sahiplerine projelerin aşamaları hakkında bilgi sundu.
İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Engin Aktuğ, mahallelerinde bulunan 1500 evin yıkıldığını ve bu alanlardan 5’inin rezerve edildiğini belirterek, projelerin devlet tarafından yürütüldüğünü ve hak sahiplerine süreç hakkında bilgi verildiğini ifade etti.
Toplantıda, öncelikli olarak Körfez Blokları için yürütülen projelerin detayları paylaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcisi Arzunur Bulut, ilk etapta 2 bloğun yükseldiğini ve 3. bloğun temelinin atılma aşamasında olduğunu açıkladı. İnşaatların planlanan sürede tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bulut, birinci etapta 276 konut ve 11 ticari birim üretildiğini, konutların genel olarak 3+1 planında tasarlandığını söyledi.
Toplantının soru-cevap bölümünde, vatandaşlar projeye dair detaylar hakkında sorular yöneltti. Özellikle mevcut konutların yerine yapılacak yeni yapılarla ilgili endişeler dile getirildi. Arzunur Bulut, yeni projelerin mevcut yapıların tam olarak yerine oturmayabileceğini ve bu nedenle kura veya diğer yöntemlerle dağıtımın yapılacağını vurguladı. Bulut, projelerin müsaade ettiği durumlarda yerinde dönüşüm yapılacağını, bazı durumlarda ise yakın bölgelerde alternatif çözümler üretilebileceğini kaydetti.

Exit mobile version