Hatay’ın İskenderun ilçesinde daha önce “Çocuk Oyun Köyü” olarak hizmet vermesi planlanan alan, kapsamlı bir revizyonla ailelerin birlikte vakit geçirebileceği modern bir yaşam merkezine dönüştürüldü. Yeni konseptiyle hazırlanan Aile Köyü, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden sosyal alanlarıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında kentte görev yapan basın mensuplarını Aile Köyü’nde ağırladı. Programın ardından tesisi gazetecilerle birlikte gezen Dönmez, yapılan dönüşüm hakkında bilgi verdi.
Başkan Dönmez, önceki dönemde hayata geçirilen ve zipline gibi aktiviteleri bünyesinde barındıran “Çocuk Oyun Köyü” projesinin haftalık yaklaşık 200-250 çocuğa hizmet verebildiğini belirterek, bu kapasitenin kentin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyledi. Bu nedenle alanın yeniden projelendirilerek her yaştan vatandaşın faydalanabileceği çok amaçlı bir sosyal yaşam alanına dönüştürüldüğünü ifade etti.

Çocuklar Güvende, Aileler Rahat
Yeni tesiste çocukların güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirebilmesi için özel oyun ve etkinlik alanları oluşturuldu. Eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek aktivitelerde çocuklar el becerilerini geliştirirken, aileler ise yemeklerini gönül rahatlığıyla yiyebilecek. Kurulan dijital kameralı takip sistemi sayesinde ebeveynler, masalarındaki tabletlerden çocuklarını anlık olarak izleyebilecek.
Hatay’ın Lezzetleri Tek Çatı Altında
Aile Köyü yalnızca sosyal alanlarıyla değil, gastronomi konseptiyle de dikkat çekiyor. Gençlere hitap eden yeni nesil kahve konseptindeki kafeteryanın yanı sıra tesiste kahvaltı, öğle ve akşam yemeği hizmeti sunulacak. Menüde Hatay tandırı, limon dondurması ve bici bici gibi kentin yöresel ve nostaljik lezzetleri de yer alacak.

Başkan Mehmet Dönmez, tesisin İskenderun’un önemli sosyal yaşam merkezlerinden biri olacağını belirterek, “İskenderun’da aranan hangi lezzet varsa artık Aile Köyü’nde olacak.” sözleriyle tüm Hataylıları ve İskenderunluları yeni yaşam alanını ziyaret etmeye davet etti.
