İskenderun’da Kadın Cinayetlerine protesto

Türkiye genelinde faaliyet gösteren “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” platformu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde toplandı ve kadın cinayetlerinin durdurulması amacıyla seslerini yükseltti. İskenderun Atatürk Anıtı önünde ellerinde pankart ve dövizlerle bir araya gelen platform destekçileri, Hatay il sorumlusunun yanı sıra diğer katılımcılarla birlikte durumu protesto etti. Simay Taş, burada yaptığı konuşmada, kadına ve çocuğa yönelik suçları işleyen faillerin […]

Türkiye genelinde faaliyet gösteren “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” platformu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde toplandı ve kadın cinayetlerinin durdurulması amacıyla seslerini yükseltti.
İskenderun Atatürk Anıtı önünde ellerinde pankart ve dövizlerle bir araya gelen platform destekçileri, Hatay il sorumlusunun yanı sıra diğer katılımcılarla birlikte durumu protesto etti. Simay Taş, burada yaptığı konuşmada, kadına ve çocuğa yönelik suçları işleyen faillerin sokaklarda serbestçe dolaşmasına dikkat çekerek, “Eylül ayında 34 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 20 kadın ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Raporumuzu yayınladığımız gün üç kadın daha öldürüldü. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği artık bir halk sağlığı sorunu haline geldi,” ifadelerini kullandı.

 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş Demir’in yayımladığı taziye mesajına atıfta bulunan Taş, “Kadınlar artık sizin taziye mesajlarınızı görmek istemiyor. Hayatta kalabilmeleri için gerekli önlemleri almanızı bekliyorlar. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasını istiyorlar. Çünkü kadınlar, kendilerini koruyacak olanın bu yasa olduğunu biliyor,” dedi. Taş, yasa üzerindeki en küçük bir saldırının kadınların yaşam hakkının tartışmaya açılması anlamına geleceğini vurguladı.

Simay Taş, “6284 Seferberliği” adı altında yeni bir kampanya başlattıklarını duyurarak, bu seferberliğin kadınlara güç vereceğini ifade etti. “Bu kanunu her yerde anlatacağız ve tüm kadınlarla birlikte uygulayacağız. Şiddet karşısında sessiz kalan herkesin peşine düşeceğiz,” diyen Taş, topluma çağrıda bulunarak, “Kadın cinayetlerini birlikte durdurabiliriz, durduracağız. Gelin, kadınları yaşatalım ve 6284’ü uygulatalım,” şeklinde konuştu.

Exit mobile version