Görev sırasında saldırıya uğradı
Olay, 11 Şubat günü İskenderun ilçesi Çay Mahallesi Kanatlı Caddesi üzerinde meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polisi, görev esnasında trafik düzenini sağlamak amacıyla iki kişiyi uyardı. İddiaya göre uyarıya tepki gösteren şahıslar, polis memuruna sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.
Saldırganlardan birinin polis memuruna kafa attığı, her iki şüphelinin de darp ve hakarette bulunduğu öğrenildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi.
İki şüpheli gözaltına alındı
Olayın ardından K.Ö. ve M.Z.Ö. isimli iki şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler hakkında “görevi yaptırmamak için direnme”, “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlamalarıyla işlem başlatıldı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Z.Ö., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli K.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma sürüyor
Saldırıya uğrayan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Yetkililer, kamu görevlilerine yönelik şiddet olaylarına karşı hukuki sürecin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.