İskenderun’da taşınmazlara el koyma kararı kaldırıldı

Afet ve Acil Durum Hatay il Müdürlüğü, 6 Şubat depreminden hemen sonra açıkta kalan vatandaşlara barınma temini için Antakya-İskenderun yolu 23. Km’de uygulamaya koyduğu EL KOYMA kararını kaldırdı. AFAD Hatay il müdürü Ali ihsan Körpeş ,geçtiğimiz günlerde bu konudaki teklifi Hatay Valiliğine sundu ve OLUR sonrası el koyma kararı kaldırıldı. El koyma kararı, Antakya-İskenderun yolunun […]

Afet ve Acil Durum Hatay il Müdürlüğü, 6 Şubat depreminden hemen sonra açıkta kalan vatandaşlara barınma temini için Antakya-İskenderun yolu 23. Km’de uygulamaya koyduğu EL KOYMA kararını kaldırdı.
AFAD Hatay il müdürü Ali ihsan Körpeş ,geçtiğimiz günlerde bu konudaki teklifi Hatay Valiliğine sundu ve OLUR sonrası el koyma kararı kaldırıldı.
El koyma kararı, Antakya-İskenderun yolunun 23. Km’sindeki Paşaköy köprüsü yanında bulunan Tavla caddesi civarı için alınmıştı.

AFAD il Müdürlüğünün Vali Mustafa Masatlı tarafından onaylanan teklifinin son bölümünde şöyle denildi: “Depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının temini bağlamında kurulacak Konteyner kentler için yeterli ve uygun hazine arazisi bulunamamasından ötürü el koyma kararı alınan mevcut durumda ise taşınmaz üzerinde planlanan proje olmamasından dolayı belirtilen adres ve parsellerde bulunan taşınmazlara ait el koyma işleminin kaldırılmasını saygı ile arz ederiz”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı da AFAD’ın teklifini kabul ederken de şunu ekledi::
“7269 sayılı Afet kanunu ve OHAL kanunu kapsamında daha önce el konulan bazı taşınmazlar geçici barınma alanından çıkarılmasını gösterir liste”
Belirtilen el koyma kararı listesi 39 sayfadan oluşuyor. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version