İskenderun’da tezgahlar balıklarla şenlendi

15 Eylül’de “vira bismillah” diyerek balık sezonunun açılmasıyla İskenderun’daki tezgahlar çeşit çeşit balıkla doldu. Doğu Akdeniz’deki balıkçıların ağları, bu yıl bol av veren balıklarla dolarken, fiyatlar da düşüş gösterdi. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Habib Yücel Dalgıç, iklim değişikliğinin balık çıkışlarını etkilediğini belirterek, İran’dan yapılan yüksek karides ithalatının yerel pazarı olumsuz etkilediğini dile getirdi. […]

15 Eylül’de “vira bismillah” diyerek balık sezonunun açılmasıyla İskenderun’daki tezgahlar çeşit çeşit balıkla doldu. Doğu Akdeniz’deki balıkçıların ağları, bu yıl bol av veren balıklarla dolarken, fiyatlar da düşüş gösterdi.

Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Habib Yücel Dalgıç, iklim değişikliğinin balık çıkışlarını etkilediğini belirterek, İran’dan yapılan yüksek karides ithalatının yerel pazarı olumsuz etkilediğini dile getirdi. Dalgıç, “Karidesimizi satamıyoruz, dondurmak zorunda kalıyoruz,” diyerek acil çözümler beklediklerini vurguladı.

İskenderun Balık Satış Entegre Tesisleri Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Aytekin, bu yıl karides bolluğu yaşandığını belirtti. Jumbo karides fiyatları 950 TL, birinci sınıf karidesler 800 TL, daha düşük sınıf karidesler ise 300-450 TL arasında değişiyor. Aytekin, balık fiyatlarının da düştüğünü, gümüş balığın kilosunun 150 TL, barbunun ise 250 TL’ye gerilediğini aktardı.

Balıkçı esnafı, sezonun açılmasıyla birlikte fiyatların yarı yarıya düştüğünü ve talebin iyi olduğunu ifade etti. Emekçi ve emekli ailelere destek olmak amacıyla fiyatları düşürdüklerini belirten esnaf, halkı balık tüketmeye teşvik ederek, “Bir döner parasına bir kilo balık satıyoruz,” dedi. İskenderun halkını, bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

Exit mobile version