İşkur, Aday havuz sistemini hayata geçirdi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına daha hızlı ulaşabilmeleri için “Aday Havuz Sistemi”ni hayata geçirdi. Bu yeni sistem sayesinde işverenler, ilan açmadan nitelikli adayları görüntüleyebilecek. Seçilen adaylara bilgilendirme mesajı gönderilecek ve adayın onayı ile iletişim kurulabilecek. İŞKUR’un açıklamasına göre, bu sistem işverenler için zaman ve emek tasarrufu sağlarken, iş arayanlar […]

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına daha hızlı ulaşabilmeleri için “Aday Havuz Sistemi”ni hayata geçirdi. Bu yeni sistem sayesinde işverenler, ilan açmadan nitelikli adayları görüntüleyebilecek. Seçilen adaylara bilgilendirme mesajı gönderilecek ve adayın onayı ile iletişim kurulabilecek.
İŞKUR’un açıklamasına göre, bu sistem işverenler için zaman ve emek tasarrufu sağlarken, iş arayanlar için de daha kaliteli eşleşmeler imkanı sunacak. İşverenler, arama sayfasındaki filtreleme seçenekleri ile meslek, öğrenim durumu, sertifikalar ve diğer kriterlere göre uygun adayları inceleyebilecek. Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde, adayların sadece nitelik ve becerileri görüntülenebilecek.
Sadece İŞKUR’a kayıtlı işverenler, bu sistemin tüm avantajlarından yararlanabilecek. Adaylara seçildiklerine dair bilgilendirme mesajı gönderildikten sonra, işverenler iletişim bilgilerini görebilecek. Aday ve işverenin danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gönderilecek. “Aday Havuz Sistemi”, İŞKUR’a kayıtlı işverenlere daha fazla imkan sunarken, diğer işverenler sadece arama yapma ve uygun adayları görüntüleme hakkına sahip olacak.

Exit mobile version