Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞKUR’dan engellilere iş desteği

İş kurmak isteyen engelli

İş kurmak isteyen engelli başvuruları, 10 Haziran’a kadar…

Hatay Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hüsnü Çelik başkanlığında, ilimizde faaliyet gösteren, engellilere yönelik çalışan STK’ların başkanlarının da katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda; kendi işini kurma, hibe projeleri ve engellilere dönük çalışmalar hakkında, Aktif İşgücü Hizmetleri Servisi Personeli ve Engelli Danışmanları tarafından bilgilendirme yapıldı.

Bilindiği üzere, İŞKUR’a engelli kaydı olan ve iş gücünün en az % 40’ından yoksun olduğuna ilişkin Sağlık Kurulu Raporu olan kişilerden, 18 yaşını tamamlamış, ilk kez kendi işini kuracak olan engellilere “kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri desteği ve demirbaş desteği” adı altında, en fazla 65 bin TL’ye kadar hibe desteği veriliyor.

İŞ-KUR’dan bu konuda şu bilgilendirme yapıldı:

“Kendi işini kurmak isteyen engelliler, proje başvurularını, 10 Haziran 2022 saat 23.59’a kadar, e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekiyor. İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezi’ne elden veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Vatandaşlar, Engelli Hibe Desteği hakkında detaylı bilgi almak için www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberi’ni inceleyebilirler. Ayrıca Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya İskenderun Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne başvurarak, Engelli İş Koçlarından da bilgi alabilecekler.” -Cemil Yıldız-