İsmet İnönü mezarının başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Dönemi’nin ilk Başbakanı İsmet İnönü, vefatının 50. yılında Anıtkabir’de düzenlenen anma töreniyle saygıyla anıldı. Törene, İnönü’nün kızı Özden Toker, torunu Gülsün Bilgehan ve diğer aile fertlerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, askeri erkan ve CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu katıldı. Mustafa Kemal Atatürk için […]

Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Dönemi’nin ilk Başbakanı İsmet İnönü, vefatının 50. yılında Anıtkabir’de düzenlenen anma töreniyle saygıyla anıldı. Törene, İnönü’nün kızı Özden Toker, torunu Gülsün Bilgehan ve diğer aile fertlerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, askeri erkan ve CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk için düzenlenen çelenk koyma ve saygı duruşunun ardından gerçekleşen törende, heyet İnönü’nün kabri başında toplandı. İnönü’nün hayatına dair özgeçmişin okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), CHP ve ailesi adına kabre çelenk bırakıldı.

CHP Lideri Özel burada gazetecilere yaptığı açıklamada “İkinci Cumhurbaşkanı, milli mücadele kahramanı Atatürk’ün silah arkadaşı ve partimizin de ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’yü ölüm yıldönümünde bugün Anıtkabir’de hep birlikte andık. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Bugünkü törene Cumhurbaşkanlığı’nın; Cumhurbaşkanı ya da Cumhurbaşkanı Yardımcısı düzeyinde dahi değil, bir temsilci düzeyinde katılmış olmasını; İsmet İnönü’ye karşı, İsmet İnönü’nün bu ülke için yaptıklarına karşı, canını ortaya koyarak ve Lozan Fatihi olarak bu ülkenin tapu senedini dünyaya kabul ettiren bir kişinin karşısında devletin çok daha güçlü şekilde temsil ediliyor olması lazımdı. CHP dışındaki kurumlarda bu temsiliyetin alt düzeyde tutuluyor olmasını milletimize şikayet ediyoruz. Bu durumun ilerleyen senelerde tekrar etmemesi gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Törene katılanlardan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Mullaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 50. yılında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Milletvekillerimiz ile birlikte Anıtkabir’deki kabri başında düzenlenen anma törenine katıldık. Kendisini saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version