İspanya – İngiltere dev finaline saatler kaldı

Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda büyük bir heyecanla beklenen EURO 2024 finali bugün TSİ 22.00’de başlıyor. İspanya ile İngiltere milli futbol takımları, Avrupa Şampiyonası tarihindeki 28. karşılaşmalarında kupa için mücadele edecek. İspanya, Luis de la Fuente yönetiminde turnuvadaki çıkışını sürdürerek tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. İspanyol ekibi, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde uzatmalarda Almanya’yı eledikten sonra […]

Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda büyük bir heyecanla beklenen EURO 2024 finali bugün TSİ 22.00’de başlıyor. İspanya ile İngiltere milli futbol takımları, Avrupa Şampiyonası tarihindeki 28. karşılaşmalarında kupa için mücadele edecek.

İspanya, Luis de la Fuente yönetiminde turnuvadaki çıkışını sürdürerek tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. İspanyol ekibi, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde uzatmalarda Almanya’yı eledikten sonra yarı finalde Fransa’yı 2-1’lik skorla geçerek adını finale yazdırdı.

İngiltere ise Gareth Southgate liderliğinde zorlu bir yolculuk geçirdi. C Grubu’nu lider tamamlayan İngilizler, son 16 turunda Slovakya’yı uzatmalarda, çeyrek finalde ise penaltılarla İsviçre’yi geçerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Hollanda’yı son dakika golüyle 2-1 mağlup eden İngiltere, finalde şampiyonluk için mücadele edecek.

François Letexier’in yöneteceği final maçında İspanya ile İngiltere, tarihi rekabetlerini bir kez daha sahaya yansıtacak. İki takım arasında daha önce oynanan 27 maçta İngiltere’nin 13, İspanya’nın 10 galibiyeti bulunurken, 4 maç berabere sonuçlandı.

Finalde sahaya çıkacak olası 11’ler şu şekilde:

İspanya Muhtemel 11: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams

İngiltere Muhtemel 11: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane

Her iki takımın da EURO 2024’te en golcü isimleri olan Dani Olmo ve Harry Kane, finalde de takımlarını galibiyete taşıyabilmek için sahada olacaklar.

Avrupa futbolunun zirvesi için heyecan dorukta! (Volkan İcil)

 

Exit mobile version