İsrail – Hamas savaşı ticareti de vurdu

Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi, saldırının başlamasından sonra yarı yarıya azaldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden sonra, bu ülke ile Türkiye’nin karşılıklı ticaretinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 azaldığını açıkladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru […]

Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdüren İsrail ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi, saldırının başlamasından sonra yarı yarıya azaldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden sonra, bu ülke ile Türkiye’nin karşılıklı ticaretinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 azaldığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Bolat, 2022 yılında İsrail’e ihracatın 7,3 milyar dolar, bu ülkeden ithalatın ise 2,45 dolar olduğunu bildirdi. Türkiye’nin İsrail’e çelik çubuklar, taşıtlar, mücevher eşyaları elektrik iletkenleri, plastik mutfak eşyaları ihrac ederken İsrail’den ise petrol yağları, demir çelik hurdaları, alüminyum hurdaları gibi ürünleri ithal ettiği belirtildi.

Gazze saldırıların sürmesi toplumsal olarak ülkemizde haklı olarak büyük tepkiye yol açtığını belirten Gürer” İsrail ile ilişkilerimiz her alanda sanki çok kötüymüş gibi gösteriliyor ama ticarette İsrail ile önemli ilişki içerisinde olduğumuz Bakanlık yanıtlarındaki verilerden ortaya çıkmış oluyor” ifadelerini kullandı. (Sami Gökçe)

Exit mobile version