Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul Depremi Sonrası Otobüs Biletleri Tükendi

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, korkuya kapılan afetzedeler

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, korkuya kapılan afetzedeler Hatay’a dönmeye başladı. Otobüs firmalarının tüm seferleri dolarken, ek seferlerde de bilet bulunamıyor.

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat’ta asrın felaketi olarak adlandırılan depremleri yaşayan Hataylıları derinden etkiledi. Deprem korkusu yaşayan afetzede vatandaşlar, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerden memleketleri olan Hatay’a dönmeye başladı.

Otogarlarda oluşan yoğunluk dikkat çekerken, İstanbul-Hatay arası çalışan otobüs firmalarının tüm biletleri tükendi. Ek seferler düzenleyen firmalar da kısa sürede doluluk oranına ulaştı.

“Biletler tükendi, ek seferler de doldu”

İstanbul’dan Hatay’a ulaşım sağlayan otobüs firmaları yoğun taleple karşılaştı. Kamil Koç firmasından görevli Turgay Kaplan, “Günde 11 seferimiz var, hepsi dolu. Ek seferlerimiz de tamamen doldu. Şu anda hiç boş yerimiz yok Deprem nedeniyle çok yoğun bir talep var” diyerek durumu özetledi.

Vatandaşların korkuyla ilk fırsatta memleketlerine dönmek için harekete geçtiği gözlendi.

“Afetzede öğrenciler de memleketlerine döndü”

Eğitim için İstanbul’da bulunan Senem Doğan, depremin ardından apar topar Hatay’a döndüğünü belirtti. “6 Şubat depremlerinden sonra İstanbul’a okumaya gitmiştim. Şimdi yine depreme yakalandım. Çok mutsuzum, hiç önlem alınmıyor. İlk bileti bulur bulmaz hemen Hatay’a geldim. Okulum var ama tekrar dönmek zorundayım, ne yapacağımı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“Deprem korkusu aileleri geri getirdi”

Bir diğer afetzede Zehra Aslan ise ailesiyle birlikte İstanbul’dan Altınözü’ne dönüş yaptıklarını belirtti. Aslan, “Oğlum İstanbul’da yaşıyordu, ben de yanlarına gitmiştim. Depremden korktuk ve hemen memlekete geldik” dedi.
Yaşanan deprem, özellikle 6 Şubat depremlerini bizzat yaşamış olan vatandaşlar üzerinde büyük psikolojik etki yarattı.