İstanbul depremi sadece ekonomik değil, yönetim bağımsızılığımızı da tehlikeye atar

Yer bilimciler uzun süredir  olası Marmara depreminin en çok etkileyeceği kentin İstanbul olduğunu ve hükümetin önlem almakta geciktiğini söylüyor. Bu önlemlerden biri  kentsel dönüşüm olmakla birlikte diğeri de olası depremde kentte meydana gelebilecek güvenlik sorunu. Türkiye’nin en tanınmış bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul’dan taşınacağını açıkladı. Şengör Türkiye ekonomisinin yüzde 40’ını oluşturan […]

Yer bilimciler uzun süredir  olası Marmara depreminin en çok etkileyeceği kentin İstanbul olduğunu ve hükümetin önlem almakta geciktiğini söylüyor. Bu önlemlerden biri  kentsel dönüşüm olmakla birlikte diğeri de olası depremde kentte meydana gelebilecek güvenlik sorunu. Türkiye’nin en tanınmış bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul’dan taşınacağını açıkladı. Şengör Türkiye ekonomisinin yüzde 40’ını oluşturan İstanbul’un yıkılması halinde ülke bağımsızlığının da tehlikeye gireceğini iddia etti.
Habertürk’ten atıldıktan sonra Youtube kanalı kuran ve “Teke Tek Bilim”  programına konuk olan Prof. Dr. Celal Şengör , İstanbul’dan neden taşındığını anlattı.

Şengör ayrılmaya gerekçesini “İstanbul’da deprem oldu, yangınlar çıktı. Birkaç bina hasar gördü herkes sokakta, nereye kaçacaksın? Yemeğini nereden temin edeceksin? Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın? Yağma başlayacak. Irza geçilmelere başlanacak. İstanbul’da kaç tane Afgan var. Benim derdim evim yıkılacak da o nedenle gitmek istiyorum değil. Tüm  İstanbul yıkılacak. İstanbul çöktüğünde sadece ekonomik değil yönetim bağımsızlığı da elden gider?” (Sami Gökçe)

Exit mobile version