İstanbul Maratonu’nda gündem Hatay

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve çok sayıda can kaybına, yıkıma ve acıya neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgelerine yapılan yardımlar ve destekler hız kesmeden devam ediyor. Gülmek İyileştirir Derneği, 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkıma uğrayan ve en fazla can kaybınında yaşandığı Hatay’a destek olmak amacıyla başlattığı 100. Yıl […]

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve çok sayıda can kaybına, yıkıma ve acıya neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgelerine yapılan yardımlar ve destekler hız kesmeden devam ediyor. Gülmek İyileştirir Derneği, 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkıma uğrayan ve en fazla can kaybınında yaşandığı Hatay’a destek olmak amacıyla başlattığı 100. Yıl Köyü Projesi’nin inşaatı başlıyor.

Gülmek İyileştirir Derneği, 5 Kasım’da projeye destek olması amacıyla 45. Büyük İstanbul Maratonu’nu düzenleyecek. Bu amaçla İyilik Peşinde Koş ve Gülmek İyileştirir Derneği, herkesin desteğini almak için bağış toplama kampanyası başlatıyor.

İyilik Peşinde Koş Derneği’nden Cerrah Macit Bitargil, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “5 Kasım Pazar günü 45. İstanbul Maratonu koşulacak. Bizler de bu maratonda koşacağımız için şimdiden heyecanlıyız. Heyecanlıyız çünkü deprem bölgesine yardım toplamak amacıyla koşacağız. Bu vesile ile Hatay’da kurulması planlanan 100.yıl köyü için İyilik Peşinde Koş, LAM ve Gülmek İyileştirir derneği aracılığıyla bağış toplama kampanyası başlatıyoruz. Bunun için de sizlerin yardımına ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

100. Yıl Köyü Projesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsünde, Jandarma Asayiş Vakfı Yerleşkesinde depremzede aileler için kurulmakta olan yeni bir yaşam alanıdır. 120 dönümlük arazide, 300 ev ve diğer destek birimlerinden oluşacak köy, ilk 3 yıl depremzede ailelerin ücretsiz kullanımına sunulduktan sonra, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Yurdu ve çeşitli üniversite birimleri olarak kullanılmaya devam edecek.-Adil Yeşildağ-

Exit mobile version