Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE de Öğrencileri de…

Başarıdan Başarıya İSTE Öğrencileri,

Başarıdan Başarıya

İSTE Öğrencileri, Alican Kazmacı ve Onur Bayraktar, tasarladıkları yeni nesil 3 boyutlu yazıcı projeleri ile TÜBİTAK’ın Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri 2018 Kayseri Bölge Yarışması’nda ikinci oldular.

Teknoversite vizyonu kapsamında girişimci ve yenilikçi öğrencileri ile birlikte yeni projelere imza atan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bu çalışmalarının neticelerini de alıyor. Buna dair son başarı adresi, TÜBİTAK’ın Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri 2018 Kayseri Bölge Yarışması oldu. İSTE Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Alican Kazmacı ve Onur Bayraktar, tasarladıkları yeni nesil 3 boyutlu yazıcı projeleri ile dereceye girdiler ve İSTE’nin gururu oldular.
-MİNNETTARIZ-
Projenin dünden bugüne gelişimi hakkında bilgi veren, proje yürütücülerinden Alican Kazmacı, yarışmada derece almış olmaktan dolayı gururlu olduklarını söylerken, “Rektörümüze ve hocalarımıza bize verdikleri destekler için minnettarız” dedi.
Kazmacı, projelerine dair şöyle konuştu:
“İSTE’nin Kuvöz isimli Ön Kuluçka Merkezi’nde geliştirdiğimiz projede; katı modelleme programlarını bilmeyenlerin de 3 boyutlu yazıcıları kolaylıkla kullanmasını amaçlayan bir entegrasyon gerçekleştirdik. 3 boyutlu yazıcıları katı modelleme sistemlerine entegre ettik. İki yıldır üzerinde çalıştığımız bu 3 boyutlu yazıcı için başlangıçta delta yazıcı modelleri üzerinde çalıştık, ardından kartezyen model yazıcılarla çalışmalarımıza devam ettik. Çalışmalarımız esnasında, 3 boyutlu yazıcıların ortak bir eksikliği olduğunu fark ettik. Yazıcılar ve tarayıcılar arasında, insansız ve bilgisayarsız doğrudan işlem yapılamadığını gördük. Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla, doğrudan işlem yapmayı mümkün kılacak bir ürün geliştirme çalışması yaptık. Prototiplemede var olan ticari açığı kapatmak için faydalı olacağını düşündüğümüz ürünümüz gelişim aşamasındadır. Bu projede geliştirdiğimiz sistemle, hazırlanan tasarımlar üç boyutlu olarak kolaylıkla üretilebilecek. Yarışmada derece almış olmaktan dolayı gururluyuz. Rektörümüze ve hocalarımıza bize verdikleri destekler için minnettarız.”-Mutlu Yanık-