Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE, öğrencilerini bekliyor…

Rektör Türkay Dereli: “Teknoparkımızda

Rektör Türkay Dereli: “Teknoparkımızda bir ‘kuluçka’ istiyorsanız, ‘bir şirket kurayım’ diyorsanız, sakın icat çıkarmadan dönmeyin!”

Temel hedefini, kendine özgü bir eğitim/öğretim ve araştırma modeli oluşturarak, inovasyonu ve girişimciliği önceleyen ve teknolojiye odaklanan ‘özgün’ bir üniversite olmak yönünde ifade eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), Yönetim, öğrencileri ile diyalogunu bu zor süreçte de kopartmıyor.
Bu konudaki iletişimi ilk elden koruyan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, sosyal medya hesabından verdiği mesajında, “İnşallah sağlıklı günlerde tekrar yeniden buluşarak; buluşlar yapacağımız, Ar-Ge yapacağımız, teknoloji geliştireceğimiz ve üretmeye devam edeceğimiz günler için çalışmaya devam ediyoruz. Teknoparkımızda bir ‘kuluçka’ istiyorsanız, ‘bir şirket kurayım’ diyorsanız, sakın icat çıkarmadan dönmeyin!” dedi.
İnsana yatırım yapan Üniversite modeline ilişkin daha önceki mesajında da benzer ifadelere yer veren Rektör Dereli, şunları dile getirmişti:
“Biz, ‘insana’ yatırım yapmak istiyoruz… Belki biraz yeniyiz, ama heyecanlıyız… İşte bu heyecanla, kendini arayan ve bulmak isteyen ve de bir ‘üniversite’ hayali olan herkesi, ‘birlikte başarmak’ için İskenderun Teknik Üniversitesi’ne bekliyoruz.”   Tamer Yazar