İSTE, Yeniden Yüz Yüze Eğitime Başlıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesindeki İskenderun Meslek Yüksekokulu, iki yıllık bir aradan sonra yüz yüze eğitim için kapılarını yeniden açıyor. 14 Ekim 2024 tarihinde yapılacak resmi açılış töreniyle birlikte okulda yüz yüze eğitim başlayacak. ODTÜ Mezunları ve eğitim gönüllüsü dostlarının bağışlarıyla inşa edilen İskenderun Meslek Yüksekokulu, Makine, Mekatronik ve Metalurji bölümlerinin öğrencilerine derslik, laboratuvar ve […]

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesindeki İskenderun Meslek Yüksekokulu, iki yıllık bir aradan sonra yüz yüze eğitim için kapılarını yeniden açıyor.
14 Ekim 2024 tarihinde yapılacak resmi açılış töreniyle birlikte okulda yüz yüze eğitim başlayacak. ODTÜ Mezunları ve eğitim gönüllüsü dostlarının bağışlarıyla inşa edilen İskenderun Meslek Yüksekokulu, Makine, Mekatronik ve Metalurji bölümlerinin öğrencilerine derslik, laboratuvar ve atölye imkânları sunacak.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve ODTÜ Eymir Kültür Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen proje, 28 Kasım 2023’te yer teslimi ile başlamış ve sadece 10 ayda tamamlanarak 2024-2025 ders yılına yetiştirilmiştir. Bu yeni yerleşke, makine ve metalurji eğitim birimleri ile çok amaçlı bir meydan ve kafe içermekte olup, depreme dayanıklı çelik taşıyıcı sistemle inşa edilmiştir. Bu yıl 600 öğrenciye, gelecek yıldan itibaren ise 3200 öğrenciye eğitim verecek olan okul, Türkiye’nin en büyük imece projelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Projenin gerçekleşmesinde 2000’e yakın bağışçının ayni ve nakdi destekleri önemli rol oynamıştır.


Açılış töreni, 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 17:00’de Yerleşke Meydanı’nda İskenderun Teknik Üniversitesi akademik kadrosu, protokol mensupları, EKV yöneticileri, sponsorlar, basın mensupları, öğrenciler ve yöre halkının katılımıyla gerçekleşecektir. Törenin ardından, Asım Kuzuluk, Ege, Hamdi Alkan, Hüsamettin Subaşı, İzzet Altınmeşe, Kerem Cem, Neşe Dilekçioğlu, Rabia Yetkin Karabulut, Recep Kaymak ve Sümer Ezgü gibi sevilen sanatçıların yer alacağı ücretsiz bir açılış konseri düzenlenecek.

Exit mobile version